30 Σεπ 2008

"O ΚΟΥΡΕΑΣ ΤΗΣ ΣΕΒΙΛΛΗΣ"







: ΒΙΚΤΟΡ ΑΝΙΝΟ ΜΠΕΡΜΟΥΔΕΣ ΒΙΤΟΛΟ





Το κάτωθι οπτικοακουστικό υλικό περιέχει σκηνές ωμής βίας. Παρακαλούνται οι γονείς να απομακρύνουν τα παιδιά από τις οθόνες τους.





PS (panos sobolos) : ο διαιτητής φοβούμενος ότι το κόκκινο χρώμα θα εξαγρίωνε τον Ισπανό, έβγαλε την άλλη κάρτα που είχε στο τσεπάκι του. Ως γνωστόν when u mess with the horns..
PS 2 : ο Τζενάρο Γκατούζο της Μίλαν βλέποντας το μαεστρικό τάκλιν του Vitolo δήλωσε μετά το ντέρμπυ με την Ιντερ ότι "κρεμάει" τα παπούτσια του και καλεί τον Αντσελότι να φέρει στο Μιλάνο τον Βίκτορ-Ανίνο.


Ο ίδιος ο "ποδοσφαιριστής" κατά την απολογία του είπε :
<< φτάνει πια αυτή η καραμέλα με το fair-play, ανακατεύομαι >>

29 Σεπ 2008

Panos Sobolos Report












Προσοχή : ο "Χασάπης των Καρπαθίων" κυκλοφορεί ελεύθερος, ανάμεσά μας!






Τελευταία φορά εθεάθη από ανυποψίαστους συνδρομητές της NOVA να επιδίδεται στις αρρωστημένες του ορέξεις εντός αγωνιστικού χώρου στην νήσο Κρήτη. Ο αιμοδιψής Ρουμάνος "κακοποιός του ποδοσφαίρου" φέρει μεταξύ άλλων το όνομα Μπαρκαουάν καθώς και τον αριθμό 4 στην φανέλα του.
Σε περίπτωση που τον συναντήσετε, προς Θεού, μην προσπαθήσετε να τον..τριπλάρετε!
Στις ακόλουθες φωτογραφίες διακρίνεται ο εν λόγω "κύριος" , αλλά και ο μπαμπάς Μπαρκαουάν ο οποίος ερωτηθείς για τις πράξεις του γιου του δήλωσε : << Άμα λάχει ο μικρός σου "κόβει" την μπάλα..ειναι και γ*** τους κόφτες ρε παιδί μου! Εγώ όμως θα ήθελα μια μέρα να αναλάβει την οικογενειακή επιχείρηση..>>


..The butcher

..and his daddy


H.S.


Swiss air


Ο Ιβ Ροσί, ένας Ελβετός πιλότος επιβατικών αεροσκαφών, εντυπωσίασε και πάλι τα πλήθη με το αεροβατικό χόμπι του. Πέταξε πάνω από τη Μάγχη μέσα σε 10 λεπτά φορώντας ένα ζευγάρι φτερά εξοπλισμένα με μικρούς στροβιλοκινητήρες.

Ο Ροσί πήδηξε από ένα αεροπλάνο που τον μετέφερε σε ύψος 2.500 μέτρων, πυροδότησε τους κινητήρες και διένυσε την απόσταση των 35 χιλιομέτρων από το Καλαί στο Ντόβερ.

Πάνω από τη βρετανική ακτή έκανε μια στροφή πάνω από το πλήθος και προσγειώθηκε με αλεξίπτωτο σε ένα λιβάδι πίσω από τα λευκά βράχια της βρετανικής ακτής.

«Ήταν τέλειο. Γαλανός ουρανός, κανένα σύννεφο, ιδανικές συνθήκες» δήλωσε ο 48χρονος ριψοκίνδυνος αεροβάτης.

Τα αναδιπλούμενα φτερά είναι κατασκευασμένα από σύνθετο υλικό άνθρακα και ζυγίζουν 55 κιλά όταν οι δεξαμενές τους γεμίσουν με κηροζίνη για τους κινητήρες. Μια στολή παρόμοια με αυτές που φορούν οι πυροσβέστες και οι οδηγοί της φόρμουλα προστάτευε τον πιλότο από τη θερμότητα των τζετ.

Η πτήση του ακολούθησε τη διαδρομή του Γάλλου πιλότου Λουί Μπλεριό, ο οποίος έγινε πριν από 99 χρόνια ο πρώτος άνθρωπος που διέσχισε τη Μάγχη με αεροπλάνο.

Προτού προσγειωθεί ο Ροσί πέρασε πάνω από τον φάρο του Σάουθ Φόρλαντ, τον οποίο χρησιμοποίησε ως στόχο ο Μπλεριό για την άφιξή του στο Ντόβερ. Ο φάρος είχε επίσης φιλοξενήσει τα πειράματα του Μαρκόνι με τον ραδιοτηλέγραφο το 1898.

Ο Ροσί έγινε διάσημος φέτος τον Μάιο όταν πέταξε για πρώτη φορά με τα φτερά του πάνω από τις Αλπεις.

28 Σεπ 2008

a really S-H-OCKing Bulletin


Απίστευτο κι όμως αληθινό! Η νεοφώτιστη Hull κατάφερε να ανατρέψει το εις βάρος της 1-0 από την Arsenal σε 1-2 μέσα σε τέσσερα λεπτά στο δεύτερο μέρος και να πάρει μία ανέλπιστη νίκη μέσα στο Emirates. Το σκορ είχε ανοίξει στο 50’ με αυτογκόλ ο McShane ύστερα από προβολή του Fabregas αλλά στο 62’ ο Geovanni και στο 66’ o Cousin φέρανε τούμπα το ματς για μια Hull που στάθηκε εξαιρετικά στον αγωνιστικό χώρο παίζοντας ψυχωμένα.

Α’ ημίχρονο

Το πρώτο μέρος ήταν αρκετά υποτονικό. Η Arsenal δεν μπήκε… φορτσάτη στο γήπεδο και όταν το έκανε ήταν για μερικά λεπτά χωρίς ωστόσο να “πληγώσει” την καλά στημένη στον αγωνιστικό χώρο Hull, η οποία αμυνόταν με διπλή ζώνη και προσπαθούσε να απειλήσει σε κάποια αντεπίθεση.

Οι “Κανονιέρηδες” μπήκαν με αξιώσεις στα καρέ των Tigers στο 13’ όταν ο Fabregas προχώρησε μέσα στην αντίπαλη περιοχή αλλά το συρτό σουτ που έπιασε πέρασε δύο μέτρα δίπλα από το δεξί κάθετο δοκάρι του Myhill.

Στο 19’ η Arsenal κατάφερε να τρυπήσει πολύ όμορφα την άμυνα της Hull, αλλά το κοντινό σουτ του Adebayor κόντραρε στα πεσμένα σώματα των αμυνόμενων με αποτέλεσμα η μπάλα να περάσει κόρνερ.

Προηγουμένως μετά από μία σέντρα ο Adebayor είχε καταφέρει να στείλει με κεφαλιά την μπάλα στα δίχτυα, αλλά υποδείχτηκε σε βάρος του φάουλ, συνεπώς το τέρμα δεν μέτρησε ποτέ.

Το υπόλοιπο του ημιχρόνου δεν επιφύλασσε τίποτα το ιδιαίτερο. Η Arsenal προσπαθούσε να μπει στην περιοχή της Hull, αλλά μάταια καθώς η άμυνα των φιλοξενούμενων ήταν ο απόλυτος… κυματοθραύστης με αποτέλεσμα οι δύο ομάδες να πάνε ισόπαλες χωρίς τέρματα στα αποδυτήρια.

Β’ ημίχρονο

Το δεύτερο μέρος δεν είχε καμία σχέση με το πρώτο. Η αρχή έγινε στο 50’ όταν ύστερα από ένα εκπληκτικό σπριντ του Walcott και πάσα μέσα στη μικρή περιοχή, ο Fabregas κατάφερε να βάλει το πόδι του και ο McShane δεν μπόρεσε να διώξει με αποτέλεσμα η μπάλα να περάσει τη γραμμή και η Arsenal να πάρει κεφάλι στο σκορ.

Η Arsenal έδειξε να παίρνει τα… πάνω της με αυτό το προβάδισμα, αλλά αυτό που ακολούθησε από το 62’ ως το 66’ ήταν απίστευτο. Αρχικά ο Geovanni με ένα ξερό άπιαστο σουτ έξω από την περιοχή έκανε το 1-1 και στη συνέχεια στο 66’ έπειτα από κόρνερ με μία απίθανη γυριστή κεφαλιά του Cousin που έστειλε την μπάλα στο παραθυράκι, η Hull πήρε το προβάδισμα!

Η Arsenal σαφώς και πάγωσε με τη Hull να κλείνεται πίσω προκειμένου να διατηρήσει το αναπάντεχο προβάδισμά της. Η διπλή άμυνα ζώνης των Tigers όμως ήταν δύσκολο να διασπαστεί.

Στο 78’ ο Fabregas έπιασε ένα δυνατό σουτ έξω από την περιοχή αλλά ο Myhill έπεσε στη γωνία του και έδιωξε σε κόρνερ.

Στο 85’ η Arsenal που είχε ξεκινήσει ήδη να πιέζει την άμυνα της Hull έφτασε πολύ κοντά στην ισοφάριση αλλά η κεφαλιά του Gallas ύστερα από κόρνερ βρήκε το οριζόντιο δοκάρι του Myhill.

Οι “Κανονιέρηδες” συνέχιζαν να προσπαθούν και στο 92’ το πολύ δυνατό σουτ του Fabregas έξω από την περιοχή πέταξε σε κόρνερ με φοβερή εκτίναξη ο Myhill.

Στο τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων ο van Persie προσπάθησε με δυνατό σουτ να νικήσει την εστία της Hull, αλλά η μπάλα πέρασε απογοητευτικά άουτ.

Το τελικό σφύριγμα του Wiley βρήκε τους εκστασιασμένους οπαδούς των φιλοξενούμενων να πανηγυρίζουν στις εξέδρες του Emirates, όπως φυσικά και τον παθιασμένο τεχνικό τους Phil Brown στον αγωνιστικό χώρο που έζησε πραγματικά το ματς. Από την άλλη η Arsenal, που δεν περίμενε φυσικά τέτοια εξέλιξη, έπεσε από την κορυφή, στην οποία είχε βρεθεί για μία αγωνιστική.

Arsenal : Almunia, Clichy, Gallas, Toure, Sagna, Eboue (Bendtner 69’), Fabregas, Denilson, Walcott (Vela 77’), Adebayor, van Persie.

Hull : Myhill, Dawson, Zayatte, Turner, McShane, Geovanni (Hughes 73’), Marney, Boateng (Garcia 77’), Ashbee, King, Cousin (Mendy 80’).

PS1: Βαλε μεσα τα ανηλικα, Βενγκέρ..οεο!!!

PS2: The eye of the TIGERS is not a myth..τελικά!

PS3: Wild-Cats sieged London...(Ηull-ια ιδεα για Πρωτοσελιδο)

26 Σεπ 2008

art - Bulletin


"Uh... about my art. My art's all about the self expression. It’s all about, ya know, conveying the internal monologue and exploring, ya know, the intangibles. All these art guys in their fancy art magazines and their galleries with their tooth paste paintings and whatever they’re doing... they want to look down on people like me. Because they all look at what I do and they’re like, that ain’t nothing. And, buddy, I been all over the world. I’m zeitgeist everywhere. And, uh, I been places. I know people. I been to France. I been to Orlando Florida. I been, I been around. Ya know, and, uh, I been to France."

- Eric Powell


-----------------------------------------------------

Awards:
International Horror Guild: 2004 Best Illustrated Narrative

Will Eisner Comic Industry Award: 2004 Best Single Issue (Goon #1)
Will Eisner Comic Industry Award: 2005 Best Humor Publication
Will Eisner Comic Industry Award: 2005 Best Continuing Series
Will Eisner Comic Industry Award: 2008 Best Writer/Artist-Humor
Will Eisner Comic Industry Award: 2008 Best Painter or Multimedia Artist

------------------------------------------------------------------------------------

Some "fancy" cover artwork of Eric Powell's THE GOON :









"Goon" : ruthless gangs, undead mobsters, zombie priests, cannibals, bullies of every age and size, moronic "creatures", fatal dames, gypsies, circus-people, meaningless violence, unholy spirit, and lot of animal-abuse harmonically combined into a "bizarre" MOB-WAR...U 'll just Love it!!

H.S.

24 Σεπ 2008

"In a hole in the ground there lived a hobbit.."


“Sep 21, 2008” : Today is the anniversary of The Hobbit first reaching the bookshelves in the UK . September 21st, 1937 was the day the world was introduced to a world of Dwarves, Wizards and Hobbits although it had been a full 9 years since Tolkien had first scribbled the words “In a hole in the ground there lived a Hobbit” on a blank exam paper handed in to him by one of his students. Complete with maps and illustrations The Hobbit was an instant hit with children of all ages.

It was a 10 year old boy who was responsible for the publishing of The Hobbit. A friend and former student of Tolkien, Ellaine Griffiths pestered her friend, Susan Dagnell, to take The Hobbit to the publishing house Allen and Unwin where she worked in an attempt to get it published. The book was given to 10 year old Rayner Unwin, the son of one of the partners.

The boy was paid the standard fee of one shilling for his opinion. You can see his review in the picture below. Later in life Rayner said “It was the best shilling the firm ever spent!”



As a result of the interest from Allen and Urwin, Tolkien polished up The Hobbit and did the illustrations and maps himself including the original dust cover.

(original cover artwork by JRR T.)

On the 21st September the first edition reached the bookshelves and by Christmas all 1500 copies had been sold. The Hobbit was then published in America and first went on sale on March 1st 1938 and by June all 3000 of the first edition had been sold.

It would be the 1960’s before The Hobbit reached the fame and acclaim it enjoys today after the release of the 3 part Lord Of The Rings trilogy in 1954/55 which went on to become one of the most read literary works ever published and brought a clamour for all things Tolkien.

There have been several attempts to bring The Hobbit to other media and in 1968 the BBC brought The Hobbit to the masses with an 8 part radio adaptation which was regarded a major success by both Middle Earth purists and Hobbit fans alike. It was made into an animated movie for TV in 1977 but proved unpopular with both Hobbit and Middle Earth fans because it didn’t stick closely enough to Tolkien’s original story (Del Toro take note).

It will be Christmas 2011 and a mere 75 years after first publication that The Hobbit will (hopefully) get the movie it’s story deserves.


Happy Birthday Hobbit!



Oktoberfest 2008



Οι επισκέπτες του περυσινού Oktoberfest κατανάλωσαν σχεδόν επτά εκατομμύρια λίτρα μπύρας, πάνω από 58.000 χοιρινά κότσια και 104 μοσχάρια. Οι πόρτες του μεγαλύτερου φεστιβάλ παγκοσμίως άνοιξαν φέτος στις 12 το μεσημέρι της 20ής Σεπτεμβρίου.

"O’zapft is!" (σε ελεύθερη μετάφραση: το βαρέλι άνοιξε) – με αυτά τα λόγια ο δήμαρχος του Μονάχου, κύριος Christian Ude, σήμανε την επίσημη έναρξη του 175ου Oktoberfest, ανοίγοντας σύμφωνα την παράδοση το πρώτο βαρέλι του φεστιβάλ, ακριβώς στις 12 το μεσημέρι, το Σάββατο 20 Σεπτεμβρίου. Οι ανεπίσημες προετοιμασίες ξεκινούν πάντοτε δύο μήνες νωρίτερα: από τα μέσα Ιουλίου ξεκινούν οι πρώτες εργασίες και η περιοχή Theresienwiese (Το Λιβάδι της Θηρεσίας) μετατρέπεται για αρκετές εβδομάδες σε πραγματικό εργοτάξιο.

Μέσα στις 16 ημέρες που διαρκεί – από τις 20 Σεπτεμβρίου έως τις 5 Οκτωβρίου – το μεγαλύτερο φεστιβάλ παγκοσμίως προσελκύει πάνω από έξι εκατομμύρια επισκέπτες από τη Βαυαρία, την υπόλοιπη Γερμανία και το εξωτερικό. Το φεστιβάλ που πραγματοποιείται στο Theresienwiese, καλείται επίσης "Wiesn" στην τοπική διάλεκτο ("το λιβάδι", στα Βαυαρικά).

Τι κάνει το Oktoberfest τόσο ξεχωριστό γεγονός;

Το Oktoberfest ξεχωρίζει γιατί είναι ταυτοχρόνως και δημοφιλές παραδοσιακό φεστιβάλ του Μονάχου και μεγάλη διεθνής εκδήλωση. Αυτό το μοναδικό συνταίριασμα του παραδοσιακού στοιχείου με το μοντέρνο χαρίζει στο φεστιβάλ τον ξεχωριστό του χαρακτήρα. Το πρώτο φεστιβάλ διοργανώθηκε για τον εορτασμό των γάμων του Πρίγκηπα Λουδοβίκου, ο οποίος αργότερα στέφθηκε βασιλιάς (Ludwig I της Βαυαρίας). Το 1810, ο Πρίγκηπας Ludwig παντρεύτηκε την Πριγκήπισσα Therese του Sachsen-Hildburghausen, η οποία έδωσε το όνομά της στην περιοχή που σήμερα φιλοξενεί το φεστιβάλ στην καρδιά της πόλης: την Theresienwiese. Το Oktoberfest θεωρείται πλέον το μεγαλύτερο φεστιβάλ παγκοσμίως και είναι γνωστό σε όλα τα μήκη και πλάτη της γης.

Ορδές ξενόφερτων φυτών...


Ο αριθμός των ξενικών φυτών που εισβάλλουν στην Ευρώπη έχει τριπλασιαστεί τα τελευταία 25 χρόνια, διαπιστώνει μελέτη σε 48 ευρωπαϊκές χώρες και περιοχές. Συνολικά 327 ξένα είδη χλωρίδας εντόπισαν στην Ελλάδα οι ερευνητές του Πανεπιστημίου Αθηνών που συμμετείχαν στο πρόγραμμα DAISIE.

«Τα ξενικά είδη θεωρούνται μια από τις σημαντικότερες απειλές για τα οικοσυστήματα καθώς ανταγωνίζονται τα ντόπια είδη, αλλάζουν τη δομή της βιοκοινότητας και επηρεάζουν την παραγωγικότητά τους» εξήγησε στο in.gr/news η Μαργαρίτα Αριανούτσου, καθηγήτρια Οικολογίας στη Σχολή Βιολογίας του Πανεπιστήμιου Αθηνών και επικεφαλής της ελληνικής ομάδας.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι η «βρωμοκαρυδιά» ή Ailanthus altissima, ένα ασιατικό δέντρο που έφτασε στην Ευρώπη από την Κίνα τον 18ο αιώνα και πλέον απαντάται παντού στην Ελλάδα, ακόμα και στους δρόμους της Αθήνας.

Δύο ακόμα επιτυχημένοι παρείσακτοι είναι το Οxalis pes-caprae, ένα φυτό με όμορφα κίτρινα λουλούδια, γνωστό σε ορισμένες περιοχές ως ξινοτρίφυλλο ή ξινήθρα, καθώς και η Ambrosia, ζιζάνιο που παράγει ένα από τα ισχυρότερα αλλεργιογόνα.

Σε ευρωπαϊκό επίπεδο, 5.789 είδη ξενικών φυτών αναγνωρίστηκαν στη νέα μελέτη, συγκριτικά με μόλις 1.568 το 1980, αναφέρουν στην επιθεώρηση Preslia οι ερευνητές του προγράμματος.

Εκτιμούν μάλιστα ότι κάθε χρόνο καταφθάνουν στην ήπειρο έξι νέα είδη. Από τους εισβολείς αυτούς, τα δύο τρίτα μεταφέρονται χωρίς πρόθεση, συχνά ως «λαθρεπιβάτες» των ανθρώπινων μετακινήσεων.

Οι υψηλότεροι αριθμοί ξενικών φυτών καταγράφονται στο Βέλγιο, τη Βρετανία και την Τσεχία.

Όσον αφορά τα ξενικά ζώα, ο αριθμός τους στην Ελλάδα εκτιμάται γύρω στα 330 είδη.

CERN..εται!


Ο Μεγάλος Επιταχυντής Αδρονίων (LHC) του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Πυρηνικής Έρευνας (CERN) πρόκειται τελικώς να επαναλειτουργήσει την άνοιξη του 2009, εξαιτίας επισκευαστικών εργασιών και της προγραμματισμένης χειμερινής διακοπής της λειτουργίας του.

Ο εκπρόσωπος του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Πυρηνικής Έρευνας (CERN) Τζέιμς Γκίλις δήλωσε ότι δεν θα έχουν ολοκληρωθεί οι επισκευαστικές εργασίες έως την προγραμματισμένη για το Νοέμβριο διακοπή της λειτουργίας του μεγάλου επιταχυντή.

Η τελευταία εμπλοκή στη λειτουργία του Μεγάλου Επιταχυντή Αδρονίων (LHC) σημειώθηκε την περασμένη εβδομάδα όταν η θερμοκρασία σε 100 από τους τεράστιους υπεραγώγιμους μαγνήτες ανέβηκε έως και κατά 100 βαθμούς Κελσίου.

Ένας τόνος υγρού ήλιου, που χρησιμοποιείται ως ψυκτικό υγρό, διέρρευσε μέσα στο κυκλικό τούνελ του LHC και χρειάστηκε να κληθεί η πυροσβεστική. Ολόκληρος ο τομέας 34 στη σήραγγα των 27 χιλιομέτρων θα πρέπει τώρα να θερμανθεί για να ξεκινήσουν οι εργασίες επιδιόρθωσης.

έρευνες που ακολούθησαν τη μεγάλη διαρροή υγρού ηλίου έδειξαν ότι η πιθανότερη αιτία για το συμβάν ήταν μια κατεστραμμένη ηλεκτρική σύνδεση ανάμεσα σε δύο μαγνήτες που κατευθύνουν τις δέσμες σωματιδίων.

Μέχρι να υπάρξει πλήρης διαλεύκανση του περιστατικού, όλος ο συγκεκριμένος τομέας του επιταχυντή πρέπει να επανέλθει σε θερμοκρασία δωματίου (από το σχεδόν απόλυτο μηδέν που βρισκόταν) και οι μαγνήτες να ανοιχτούν για έλεγχο. Η διαδικασία αυτή θα απαιτήσει τρεις έως τέσσερις εβδομάδες.

Λόγω του μεγάλου χρόνου που χρειάζεται για τους ελέγχους και τις επισκευές, αποκλείεται πλέον η επαναλειτουργία του επιταχυντή πριν από την υποχρεωτική διακοπή του για τη χειμερινή περίοδο, με συνέπεια η ημερομηνία επαναλειτουργίας να μετατίθεται για τις αρχές της άνοιξης του 2009.

Ο Γάλλος φυσικός Ρομπέρ Αιμάρ, γενικός διευθυντής του CERN, χαρακτήρισε «αναμφίβολα ψυχολογικό πλήγμα» αυτή την εξέλιξη, μετά την πανηγυρική έναρξη λειτουργίας του επιταχυντή στις 10 Σεπτεμβρίου, αλλά εξέφρασε την πεποίθησή του ότι το εμπόδιο αυτό θα ξεπεραστεί.

23 Σεπ 2008

cultural Bulletin


Julia "tits Master Voice"..


20 Σεπ 2008

U.B.O. (unknown burger origin*)


Η αμερικανική Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) θα αρχίσει σύντομα να δέχεται αιτήσεις για την κυκλοφορία τροφίμων από γενετικά τροποποιημένα ζώα, όπως σολομούς που μεγαλώνουν πιο γρήγορα, βοοειδή με ανθεκτικότητα στη νόσο των τρελών αγελάδων και «σούπερ» κοτόπουλα που δίνουν υγιεινά αβγά.


Οι κατευθυντήριες γραμμές που έθεσε σε δημόσιο διάλογο η υπηρεσία αφορούν όχι μόνο τα τρόφιμα αλλά και τα φάρμακα που θα μπορούσαν να παραχθούν από γενετικά τροποποιημένα κοπάδια.

«Τα γενετικά τροποποιημένα ζώα προσφέρουν προοπτικές για τη βελτίωση των φαρμάκων και της γεωργίας, για την προστασία του περιβάλλοντος και την ανάπτυξη νέων υλικών» δήλωσε ο αναπληρωτής επίτροπος της FDA Ράνταλ Λούτερ. «Οι κατευθυντήριες γραμμές μας παρέχουν ένα πλαίσιο τόσο για τα γενετικά τροποποιημένα ζώα όσο και για τα προϊόντα που παράγονται από αυτά» είπε.

Οι αντιδράσεις των καταναλωτικών οργανώσεων στην απόφαση της FDA ήταν ανάμικτες. Χαιρέτισαν την απόφαση της κυβέρνησης να δημιουργήσει ρυθμιστικό πλαίσιο, επέκριναν όμως την υπηρεσία για άλλες κρίσιμες λεπτομέρειες. Για παράδειγμα, η FDA δεν απαιτεί να υπάρχει ειδική σήμανση στα «μεταλλαγμένα» ζωικά τρόφιμα, εκτός αν το τελικό προϊόν διαφέρει ποιοτικά από τα συμβατικά (για παράδειγμα τρόφιμα μειωμένης χοληστερόλης).

«Θα έχουμε χοίρους στους οποίους θα έχουν εισαχθεί γονίδια ποντικού, και δεν θα υπάρχει ανάλογη σήμανση; Έχουμε μείνει σχεδόν άφωνοι» σχολίασε η Τζιν Χάλοραν, διευθύντρια πολιτικής τροφίμων στην αμερικανική Ένωση Καταναλωτών, η οποία εκδίδει το γνωστό έντυπο Consumer Reports.


Άλλοι διατηρούν μια πιο αυστηρή στάση και τάσσονται κατά των γενετικά τροποποιημένων ζώων, με το επιχείρημα ότι μπορεί να έχουν άγνωστες επιπτώσεις στην ανθρώπινη υγεία ή να διαρρεύσουν στο περιβάλλον και να αναμιχθούν με τους φυσικούς πληθυσμούς.

Ένα από τα πρώτα «μεταλλαγμένα» τρόφιμα ζωικής προέλευσης θα μπορούσε να είναι ο σολομός που δημιούργησε η εταιρεία Aqua Bounty Technologies, ο οποίος παράγει αυξητική ορμόνη όλο το χρόνο και μεγαλώνει έτσι ταχύτερα.

Σε αμερικανικά εργαστήρια έχουν αναπτυχθεί επίσης γουρούνια με γονίδια ποντικού που απορροφούν το φώσφορο πιο αποτελεσματικά και κατσίκες που παράγουν στο γάλα τους πρωτεΐνες του ιστού της αράχνης.

Εκτός από τα γενετικά τροποποιημένα ζώα, η FDA σκοπεύει να εξετάσει σύντομα και αιτήσεις για προϊόντα από κλωνοποιημένα ζώα.

Στην ΕΕ, η Ευρωπαϊκή Αρχή Ασφάλειας Τροφίμων (EFSA) άλλαξε τον Ιανουάριο την αρχική της ευνοϊκή στάση για τα «κλωνοποιημένα» τρόφιμα και ανακοίνωσε ότι τα δεδομένα που έχουν συγκεντρωθεί ως σήμερα δεν επαρκούν για να δοθεί έγκριση κυκλοφορίας.


*..
τουλαχιστον τωρα ξερουμε οτι τρωμε γατιά, που ναι με λιγα λιπαρα κ 7ψυχα !

19 Σεπ 2008

bloody pirates !!

Ένα πλοίο ελληνικής ιδιοκτησίας (ονόματι "Centauri" και με πλοιοκτήτρια εταιρεία τη "Νavigation Maritime", με έδρα τη Γλυφάδα) που μεταφέρει φορτίο αλατιού έχει καταληφθεί από πειρατές ανοιχτά της νότιας ακτής της Σομαλίας.

Στο πλοίο, που ταξιδεύει με σημαία Παναμά, υπάρχει 25μελές πλήρωμα στην πλειονότητα του απαρτιζόμενο από Φιλιππινέζους ναύτες.

Η κατάσταση του πληρώματος δεν έχει γίνει γνωστή. Σύμφωνα με πληροφορίες, το πλοίο φαίνεται ότι κατευθύνεται στο λιμάνι του Έιλ στη Σομαλία.

Τα φαινόμενα πειρατείας στα ανοιχτά της σπαρασσόμενης από εμφύλιο Σομαλίας γνωρίζουν ραγδαία αύξηση το τελευταίο διάστημα.

Οι πειρατές επιτίθενται σε σκάφη που χρησιμοποιούν τις μεγάλες εμπορικές γραμμές στα ανοιχτά της χώρας.

Το ελληνικό πλοίο φαίνεται ότι δέχθηκε επίθεση από Σομαλούς πειρατές την Τετάρτη αργά το βράδυ ή την Πέμπτη το πρωί.

Πολλά σκάφη κρατούνται στο λιμάνι του Έιλ με στόχο οι πειρατές να ζητήσουν λύτρα.


Στο μεταξύ απόπειρα πειρατείας σημειώθηκε και σε άλλο ελληνόκτητο πλοίο την ώρα που έπλεε μεταξύ Υεμένης και Σομαλίας.

Πρόκειται για το "Peter S" που ταξιδεύει με σημαία Λιβερίας. Το 24μελές πλήρωμα αποτελείται από 22 Φιλιππινέζους, έναν Ρουμάνο. Ο πλοίαρχος είναι Έλληνας.

Προ ημερών, Γάλλοι κομάντος σε ειδικά σχεδιασμένη επιχείρηση έσωσαν δύο Γάλλους υπηκόους οι οποίοι είχαν απαχθεί και το σκάφος τους είχε καταληφθεί από πειρατές.

Holy Ape..


Η θεωρία της εξέλιξης είναι συμβατή με τη Βίβλο, παραδέχεται τώρα το Βατικανό, αν και η Αγία Έδρα δεν προτίθεται να εκφράσει εκ των υστέρων τη συγγνώμη της στον Κάρολο Δαρβίνο.

Η Καθολική Εκκλησία επεφύλαξε ψυχρή υποδοχή στο καταλυτικό έργο Η καταγωγή των Ειδών, τώρα όμως υποστηρίζει ότι «ποτέ δεν καταδίκασε τις ιδέες του Δαρβίνου, ούτε απαγόρευσε το βιβλίο του, όπως δήλωσε ο αρχιεπίσκοπος Τζιανφράνκο Ραβάζι, εκπρόσωπος του Βατικανού για θέματα πολιτισμού.

Με ευκαιρία τη συμπλήρωση 200 χρόνων από τη γέννηση του πατέρα της εξελικτικής βιολογίας, και των150 χρόνων από την έκδοση του βιβλίου, το Βατικανό ανακοίνωσε ότι το 2009 θα διοργανώσει στη Ρώμη μεγάλο διεθνές συνέδριο επιστημόνων, θεολόγων και φιλοσόφων.

Πριν λίγες μέρες, ο επίσκοπος Μάλκολμ Μπράουν, επιφανής αγγλικανός ιερέας, είχε δηλώσει ότι η Εκκλησία της Αγγλίας, στην οποία υπεύθυνος δημοσίων σχέσεων, οφείλει μια απολογία για τον τρόπο που αντιμετώπισε αρχικά τις ιδέες του Δαρβίνου.

Σε αντίθεση με τους προτεστάντες -κυρίως στις ΗΠΑ- που ερμηνεύουν τη Βίβλο κατά λέξη και είναι φανατικοί πολέμιοι της Εξέλιξης, η Καθολική Εκκλησία θεωρεί ότι η ιστορία της δημιουργίας του κόσμου σε έξι ημέρες είναι αλληγορία, αφήνοντας έτσι το περιθώριο για αυτό που θα μπορούσε να ονομαστεί «θεϊστική εξέλιξη».

Οι καθολικοί δεν βλέπουν το λόγο γιατί ο Θεός να μην χρησιμοποίησε μια φυσική εξελικτική διαδικασία για τη διαμόρφωση του ανθρώπινου είδους. Έτσι, η Καθολική Εκκλησία, αντίθετα με τους φανατικούς προτεστάντες, δεν εξισώνει την εξελικτική θεωρία με την αθεΐα.

Ο αρχιεπίσκοπος Ραβάζι δήλωσε ότι ο δημιουργισμός ανήκει «αυστηρά στη θεολογική σφαίρα» και δεν μπορεί να χρησιμοποιείται «ως επιστημονική ιδεολογία».

Σύγκρουση με τους δημιουργιστές στη Βρετανία

Ένα ακόμα επεισόδιο ανάμεσα στους δαρβινιστές και τους δημιουργιστές (που θεωρούν «επιστημονική» τη θεωρία της Δημιουργίας) ήταν η παραίτηση του βιολόγου -και ταυτόχρονα ιερέα- Μάικλ Ράις, διευθυντή εκπαίδευσης της Βασιλικής Εταιρείας της Βρετανίας.

Η παραίτηση ακολούθησε το σάλο που ξεσήκωσαν οι δηλώσεις του, σε συνέδριο της Βρετανικής Ένωσης για την Προώθηση της Επιστήμης, ότι ο δημιουργισμός πρέπει να διδάσκεται στα βρετανικά σχολεία, «όχι ως παρανόηση, αλλά ως κοσμοθεωρία», από σεβασμό στις θρησκευτικές πεποιθήσεις ορισμένων μαθητών.

Εκτίμησε μάλιστα ότι ένας στους 10 Βρετανούς έχει τέτοιες απόψεις και πιστεύει για παράδειγμα ότι η Γη έχει ηλικία μόνο 10.000 χρόνων.

Οι θέσεις του προκάλεσαν ρήγμα στο εσωτερικό της Βασιλικής Εταιρίας και έπληξαν τη φήμη της στα μάτια πολλών επιστημόνων. Ο σερ Ρίτσαρντ Ρόμπερτς (κάτοχος του Νόμπελ ιατρικής 1993) χαρακτήρισε τις απόψεις του Ράις «εξωφρενικές» και -μαζί με άλλους νομπελίστες - ζήτησε την άμεση απομάκρυνσή του Ράις από την Εταιρεία.

Η Εταιρεία αρχικά στήριξε το στέλεχός της, αλλά στη συνέχεια άλλαξε θέση μετά την έξωθεν πίεση και τις επικρίσεις. Άλλοι όμως επιστήμονες, όπως ο λόρδος Γουίνστον, καθηγητής στο Imperial College του Λονδίνου, τόνισαν ότι ο Ράις έθιξε ένα σοβαρό θέμα και η Βασιλική Εταιρεία θα έπρεπε να αντιδράσει.

Η Εταιρία τόνισε στην τελική της δήλωση ότι «ο δημιουργισμός δεν έχει επιστημονική βάση και δεν πρέπει να αποτελεί μέρος της επιστημονικής εκπαίδευσης. Αν όμως ένας νεαρός μαθητής θέτει το ζήτημα του δημιουργισμού σε μια επιστημονική τάξη, τότε οι δάσκαλοι πρέπει να μπορούν να εξηγήσουν γιατί η εξέλιξη είναι μια ορθή επιστημονική θεωρία και γιατί ο δημιουργισμός σε καμία περίπτωση δεν είναι επιστημονικός».

Ο γνωστός αθεϊστής βιολόγος Ρίτσαρντ Ντόκινς, καθηγητής της Οξφόρδης και συγγραφέας του μπεστ-σέλερ Η περί Θεού αυταπάτη, δήλωσε ότι οι επιστήμονες χωρίζονται σε δύο στρατόπεδα: τους «συμβιβαστικούς» που σέβονται τους δημιουργιστές, αν και διαφωνούν μαζί τους (ο Ράις είναι ένας από αυτούς) και τους υπόλοιπους που «δεν βλέπουν κανένα λόγο να σέβονται την άγνοια ή τη βλακεία».

Η Εθνική Ακαδημία Επιστημών των ΗΠΑ, το αντίστοιχο της Βασιλικής Εταιρείας, ακολουθεί μια «συμβιβαστική» γραμμή, αρνούμενη να διακρίνει οποιαδήποτε σύγκρουση ανάμεσα στη θρησκεία και την εξέλιξη. Σχεδόν το 50% των Αμερικανών απορρίπτει τελείως την εξελικτική θεωρία και προτιμά την ιστορία της Βίβλου.


12 Σεπ 2008

the day the EARTH stood Still

Στις 19 Μαρτίου του 2008, μια παράξενη λάμψη εμφανίστηκε για 40 δευτερόλεπτα στον ουρανό - ήταν το πιο μακρινό φαινόμενο που έγινε ποτέ ορατό με γυμνό μάτι.

Η κοσμική έκρηξη -πιθανότητα ο βίαιος θάνατος ενός άστρου- έλουσε ολόκληρη τη Γη με ακτίνες-γ υψηλής ενέργειας, ανακοίνωσε την Τετάρτη διεθνής ερευνητική ομάδα.

Η «έκλαμψη ακτίνων-γ» ήταν τόσο ισχυρή ώστε, αν είχε συμβεί μέσα στο Γαλαξία μας, αντί σε απόσταση 7,5 δισ. ετών φωτός, η Γη θα μπορούσε να είχε απονεκρωθεί.

«Το πραγματικά εντυπωσιακό σε αυτή την περίπτωση είναι η πιθανότητα να βγει κανείς έξω σε μια σκοτεινή τοποθεσία, να κοιτάξει τον ουρανό και για λίγα δευτερόλεπτα να δει φως που παρήχθη πριν από επτάμισι δισεκατομμύρια χρόνια» σχολίασε στο Reuters ο Δρ Ντέιβιντ Μπάροους, μέλος της επιστημονικής ομάδας του διαστημικού τηλεσκοπίου ακτίνων-Χ Swift, με το οποίο καταγράφηκε πρώτα η λάμψη.

Οι ακτίνες-γ είναι ακτινοβολία στο άκρο του ηλεκτρομαγνητικού φάσματος. Έχουν πολύ μικρότερο μήκος κύματος από το ορατό φως και μεταφέρουν μεγάλες ποσότητες ενέργειες.

Οι εκλάμψεις ακτίνων γάμμα, οι ισχυρότερες εκρήξεις στο Σύμπαν, πιστεύεται ότι παράγονται όταν ένα μεγάλο άστρο, με μάζα τουλάχιστον 20 φορές μεγαλύτερη του Ήλιου, εξαντλούν τα πυρηνικά τους καύσιμα και πεθαίνουν. Καθώς ο πυρήνας τους καταρρέει και μετατρέπεται σε μαύρη τρύπα, δημιουργεί πανίσχυρους «πίδακες» σωματιδίων και ακτινοβολίας.

Οι ακτίνες-γάμμα από την έκρηξη, μαζί με ορατό φως και ακτινοβολία σε άλλες περιοχές του φάσματος, ταξιδεύουν στο Διάστημα στη μορφή μιας σχετικά στενής δέσμης που καταστρέφει ό,τι βρει μπροστά της.

Αν η έκλαμψη προερχόταν από απόσταση λίγων χιλιάδων ετών φωτός, θα είχε διαταράξει την ατμόσφαιρα της Γης δημιουργώντας ένα φαινόμενο «πυρηνικού χειμώνα» με ολέθριες συνέπειες.

Ευτυχώς «δεν διατρέξαμε κίνδυνο» διαβεβαίωσε ο Πολ Ο'Μπράιεν του Πανεπιστημίου του Λέστερ στη Βρετανία, μέλος της ομάδας. «Αν και ήταν εξαιρετικά ισχυρή, μόνο ένα μικρό κλάσμα της ακτινοβολίας έφτασε στη Γη» εξήγησε.

Η μελέτη δημοσιεύεται στο περιοδικό Nature.

Oh..bama


Επικίνδυνους ιούς μεταφέρει mail που έχει αποσταλεί σε χρήστες και υποτίθεται ότι περιέχει εικόνες από τη σεξουαλική ζωή του υποψηφίου για την αμερικανική προεδρία, Μπαράκ Ομπάμα.

Η εταιρεία ασφάλειας του Ίντερνετ Websense προειδοποίησε τους χρήστες του διαδικτύου ότι το επικίνδυνο e-mail αποστέλλεται από τη διεύθυνση "obamasex@obama.com".

Στο κείμενο του ηλεκτρονικού μηνύματος αναγράφεται : "Ο Αμερικανός γερουσιαστής του Ιλινόι, Μπαράκ Ομπάμα, το 2007 ταξίδεψε στην Ουκρανία και είχε σεξουαλικές επαφές με πολλά κορίτσια από την Ουκρανία. Μπορείτε να δείτε αυτό το ιδιωτικό βίντεο-πορνό. Κατεβάστε το και δείτε το τώρα".

Στο μήνυμα επισυνάπτονται αρκετά πορνογραφικά βίιντεο-κλιπ, αλλά κανένα με τον Μπαράκ Ομπάμα*.

Όμως με τη λήψη του μηνύματος, εγκαθίσταται στον υπολογιστή λογισμικό που "κλέβει" προσωπικά στοιχεία του χρήστη του διαδικτύου και του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, τα οποία αποστέλλονται σε μία ιστοσελίδα στη Φινλανδία.

* μη βιαζεστε ρε σεις , θα (μας) πηδηξει κ αυτος στην ωρα του..

11 Σεπ 2008

11/9

Με εκδηλώσεις στο "σημείο μηδέν", όπου υψώνονταν οι Δίδυμοι Πύργοι, στο Πεντάγωνο αλλά και στην Πενσιλβάνια τιμάται η μνήμη των τριών και πλέον χιλιάδων ανθρώπων που χάθηκαν σαν σήμερα πριν από επτά χρόνια.

Στο Πεντάγωνο ο Τζορτζ Μπους ( και γαμώ την ειρωνεία!) θα κάνει τα αποκαλυπτήρια μνημείου για τους 184 ανθρώπους που σκοτώθηκαν εκεί, ενώ Μπαράκ Ομπάμα και Τζον Μακέιν θα κάνουν κοινή εμφάνιση στη Νέα Υόρκη, ανακοινώνοντας παράλληλα ότι αναστέλλουν για 24ωρες την προεκλογική τους εκστρατεία.

Εκδηλώσεις μνήμης πραγματοποιούνται όμως και στο Αφγανιστάν, μέτωπο του πολέμου που πυροδότησαν οι επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου.

Την ίδια ώρα, διεθνή δημοσκόπηση που έγινε σε 16.063 ανθρώπους σε 17 χώρες κατέδειξε ότι μόνο σε 9 από αυτές, η πλειοψηφία πιστεύει ότι η Αλ Κάιντα ευθύνεται για τις επιθέσεις.

3000


Τρεις χιλιάδες άνθρωποι από 69 χώρες κλήθηκαν να καταγράψουν τις όποιες αναμνήσεις έχουν από τους Μπιτλς, για χάρη της επιστήμης.

Οι εθελοντές συμμετείχαν σε πείραμα βρετανών επιστημόνων που αποκαλείται "Μαγική Περιοδεία της Μνήμης", μέσω του οποίου οι ερευνητές ευελπιστούν να μάθουν πώς η μουσική μπορεί να βοηθήσει τους ανθρώπους να ανακαλέσουν τα καλά κρυμμένα γεγονότα της ζωής τους.

Το μόνο που είχαν να κάνουν οι συμμετέχοντες στο πείραμα ήταν να προσπαθήσουν να θυμηθούν με ποιον τρόπο του θρυλικό συγκρότημα έχει στιγματίσει τη ζωή τους, τι τους θυμίζει κάποιος δίσκος ή τραγούδι του, ποια είδηση θυμούνται που σχετίζεται με το συγκρότημα ή τι γνωρίζουν για κάποιο από τα μέλη του.

Η ομάδα των ερευνητών υποστηρίζει ότι υπάρχει σχέση ανάμεσα στα θετικά συναισθήματα και τη μουσική κι έτσι μπορεί να εξηγηθεί γιατί συγκεκριμένα τραγούδια ανακαλούν γεγονότα στη μνήμη μας.

Αυτό που τονίζουν ωστόσο οι επιστήμονες, είναι ότι παραμένει άγνωστο αν κάποια είδη μουσικής μπορούν να βοηθήσουν περισσότερο από άλλα στο να θυμηθεί κανείς παλιά γεγονότα από τη ζωή του.

Από την μελέτη προέκυψε ότι οι Βρετανοί έχουν αναμνήσεις συνδεδεμένες κυρίως με το τραγούδι "She Loves You", ενώ οι Αμερικανοί με το "I Want to Hold Your Hand".


PS : εμένα πάλι μ αρέσει το Yellow Submarine...

9 Σεπ 2008

Faceb00(7)k

Οι υπάλληλοι της CIA, του FBI και της αμερικανικής Εθνικής Υπηρεσίας Ασφάλειας ενθαρρύνονται να εγγραφούν σε μια υπηρεσία κοινωνικής δικτύωσης, παρόμοια με το Facebook, σχεδιασμένη όμως για τον μυστικό κόσμο των κατασκόπων.

«Είναι πράγματι κάτι σαν Facebook και YouTube για κατασκόπους, αλλά είναι και πολλά, πολλά περισσότερα» σχολίασε στο CNN ο Μάικλ Ουέρτχαϊμερ, βοηθός του υποδιευθυντή Αναλύσεων Εθνικών Πληροφοριών.

Η νέα υπηρεσία, με την ονομασία A-Space, υποβάλλεται σε δοκιμές εδώ και μήνες και θα είναι επίσημα διαθέσιμο στις 16 αμερικανικές υπηρεσίες πληροφοριών στις 22 Σεπτεμβρίου.

«Είναι ένα μέρος όπου οι κατάσκοποι θα μπορούν όχι μόνο να συναντώνται αλλά και να μοιράζονται δεδομένα που ποτέ μέχρι σήμερα δεν μπορούσαν να μοιραστούν» δήλωσε ο Ουέρτχαϊμερ. «Θα τους δώσει για πρώτη φορά τη δυνατότητα να λένε δυνατά τις σκέψεις τους, να σκέφτονται ανοιχτά μεταξύ των συναδέλφων τους, υπό την προστασία της ομπρέλας του A-Space».

Το A-Space, ελπίζουν οι εμπνευστές τους, θα συμβάλει στην προστασία των Ηνωμένων Πολιτειών επιτρέποντας την επικοινωνία υπηρεσιών που παραμένουν μη διασυνδεδεμένες και δυσχεραίνουν τη διαμόρφωση μιας σφαιρικής εικόνας για τη διεθνή κατάσταση.

Η καλύτερη επικοινωνία θα μπορούσε να αποτρέψει φαινόμενα του παρελθόντος, όπως για παράδειγμα ένα e-mail που είχε στείλει υπάλληλος του FBI πριν από την επίθεση της 11ης Σεπτεμβρίου, προειδοποιώντας για άτομα που μάθαιναν να πιλοτάρουν αεροπλάνα αλλά δεν εκπαιδεύονταν καθόλου για το πώς να τα προσγειώνουν.

Στο σύστημα θα έχουν πρόσβαση υπάλληλοι με την κατάλληλη άδεια, και μόνον εφόσον μπορούν να δικαιολογήσουν ότι έχουν λόγο να θέλουν να εξετάσουν συγκεκριμένες πληροφορίες. Λαμβάνονται επίσης μέτρα για την αποτροπή χρήσης κλεμμένων κωδικών πρόσβασης.

Όπως συμβαίνει και στο Facebook, οι χρήστες του A-Space θα μπορούν να δημιουργούν λίστες με τους φίλους τους, οι οποίοι βέβαια θα πρέπει να παραμένουν μυστικοί.

7 Σεπ 2008

Don't try this at home !

ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ : η ΕΠΙΣΤΗΜΗ έδωσε απάντηση στο ερώτημα που διχάζει την ανθρωπότητα εδώ κ αιώνες...

"
Πως η μύγα αποφεύγει τη μυγοσκοτώστρα"

Μέχρι να ανοιγοκλείσει τα μάτια του ο κακός άνθρωπος με τη μυγοσκοτώστρα, η μύγα όχι μόνο έχει αντιληφθεί τις προθέσεις του αλλά έχει προλάβει και να αποφασίσει την οδό διαφυγής και να ρυθμίσει τη στάση του σώματός της για απογείωση.

Οι επιστήμονες γνώριζαν ήδη ότι τα σύνθετα μάτια της μύγας αντιλαμβάνονται τα κινούμενα αντικείμενα πολύ ταχύτερα από τα ανθρώπινα μάτια. Φαίνεται όμως ότι αυτό δεν είναι το μόνο μυστικό της ταχύτατης αντίδρασής τους.

Ο Δρ Μάικλ Ντίκινσον του Ινστιτούτου Τεχνολογίας της Καλιφόρνια διαπίστωσε ότι τα ενοχλητικά έντομα μπορούν να ετοιμάζονται για απογείωση μέσα σε 200 χιλιοστά του δευτερολέπτου, περίπου όσο χρειάζεται ένας άνθρωπος για να ανοιγοκλείσει τα μάτια.

«Αυτές οι κινήσεις πραγματοποιούνται ταχύτατα, σε περίπου 200 millisecond περίπου, ωστόσο εντός αυτού του χρονικού διαστήματος το ζώο έχει αντιληφθεί από πού έρχεται η απειλή και έχει ενεργοποιήσει μια κατάλληλη αλληλουχία κινήσεων για τη θέση των ποδιών και των φτερών» εξήγησε στo Reuters ο Ντίκινσον.

Αν η μυγοσκοτώστρα έρχεται από μπροστά, η μύγα μετακινεί τα μεσαία της πόδια προς τα εμπρός και σηκώνει τα πίσω ώστε να απογειωθεί προς τα πίσω. Αν η απειλή έρχεται από το πλάι, η μύγα γέρνει προς την αντίθεση κατεύθυνση.

Η έρευνα, που πραγματοποιήθηκε στη μύγα των φρούτων Drosophila με τη χρήση κάμερας υψηλής ανάλυσης και μιας μυγοσκοτώστρας υψηλής τεχνολογίας, δημοσιεύεται στην επιθεώρηση Current Biology.

Τα πειράματα προσφέρουν όχι μόνο νέα στοιχεία για το νευρικό σύστημα της μύγας, αλλά επιβεβαιώνουν και την αξία ενός γνωστού τεχνάσματος για την εξολόθρευση των εντόμων.

«Καλύτερα να μην χτυπήσετε με τη μυγοσκοτώστρα στην αρχική θέση της μύγας» συμβουλεύει ο Ντίκινσον. Προτιμότερο είναι να σημαδεύει κανείς στην οδό διαφυγής και να χτυπήσει το έντομο αφού αρχίσει να πετά.

5 Σεπ 2008

Voodoo child..

Η πρώτη κιθάρα που έκαψε επί σκηνής ο Τζίμι Χέντριξ πουλήθηκε σε δημοπρασία στο Λονδίνο έναντι του ποσού των 280.000 λιρών, δηλαδή περίπου 346.000 ευρώ.

Ο Χέντριξ έβαλε φωτιά στην κιθάρα, μια Fender Stratocaster του 1965 κατά τη διάρκεια μιας αξέχαστης συναυλίας, τον Μάρτιο του 1967, στο Φίνσμπερι Αστόρια του Λονδίνου. Λίγο αργότερα χρειάστηκε να νοσηλευτεί λόγω των εγκαυμάτων που έπαθε στα χέρια.



Το γεγονός αυτό αποτέλεσε "μια στροφή στο μουσικό θέαμα", σύμφωνα με τον Τεντ Όουεν, το διευθυντή της εταιρείας Φέιμ Μπιούρο που οργάνωσε τη δημοπρασία και ειδικεύεται στις πωλήσεις αντικειμένων που ανήκαν σε θρύλους της ροκ.

Στην ίδια δημοπρασία αναμένεται να πουληθεί επίσης το πρώτο συμβόλαιο που υπέγραψαν οι Μπιτλς, στις 24 Ιανουαρίου 1962.

3 Σεπ 2008

Μα τον Κρομ !


Σε μια κίνηση που φαίνεται να αναβιώνει τον «πόλεμο των browser» της δεκαετίας του 1990, η Google παρουσιάζει το δικό της, δωρεάν πρόγραμμα πλοήγησης στο Διαδίκτυο, μέσω του οποίου ελπίζει να εδραιώσει την κυριαρχία της εις βάρος της Microsoft.

Το νέο πρόγραμμα, με την ονομασία Chrome, είναι διαθέσιμο σε δοκιμαστική μορφή για υπολογιστές που τρέχουν Windows, ενώ οι αντίστοιχες εκδόσεις για Mac OS X και Linux αναμένονται αργότερα.

Το Chrome έχει σχεδιαστεί για ταχεία διαχείριση και προβολή ιστοσελίδων με δυναμικό περιεχόμενο, βίντεο ή άλλες απαιτητικές εφαρμογές.

«Συνειδητοποιήσαμε ότι ο Παγκόσμιος Ιστός έχει εξελιχθεί από τις απλές σελίδες κειμένου σε πλούσιες, διαδραστικές εφαρμογές, και ότι έπρεπε να επανασχεδιάσουμε τον browser από την αρχή» σχολιάζει ο αντιπρόεδρος του τμήματος παραγωγής της Google, Σιντάρ Πιτσάι, στο εταιρικό blog της Google όπου έγινε η ανακοίνωση για το Chrome.

Το νέο πρόγραμμα προσφέρει ακόμα τη λειτουργία «incognito» που διασφαλίζει την ανωνυμία των χρηστών μέσω ενός ειδικού παράθυρου. «Τίποτα από ό,τι συμβαίνει μέσα στο παράθυρο δεν καταγράφεται στον υπολογιστή σας» αναφέρει η Google.

Οι μηχανικοί της εταιρείας βασίστηκαν σε υλικό από μια ποικιλία προγραμμάτων ανοιχτού κώδικα, όπως το WebKit της Apple και ο Firefox του ιδρύματος Mozilla. O κώδικας του τελικού προϊόντος θα είναι ανοιχτός σε άλλους προγραμματιστές για τη βελτίωση και την επέκτασή του, ανακοίνωσε η Google.

Ένα ακόμα ατού του Chrome είναι μια νέα μηχανή για τη φόρτωση κώδικα JavaScript V8, η οποία έχει σχεδιαστεί να τρέχει τις μελλοντικές, διαδραστικές υπηρεσίες του Παγκόσμιου Ιστού.

Μέχρι σήμερα, η Google προσπαθούσε να υπονομεύσει τον Internet Explorer της Microsoft υποστηρίζοντας τον ανταγωνιστικό Mozilla Firefox, o οποίος έχει καταφέρει να κερδίσει πάνω από το 10% της αγοράς. Η Google πρόσφατα ανανέωσε τη συνεργασία της με το Ίδρυμα Mozilla μέχρι το 2011.

Τα αποκαλυπτήρια του Chrome έρχονται περίπου μία εβδομάδα μετά την παρουσίαση μιας δοκιμαστικής έκδοσης του νέου Internet Explorer. Η έκδοση 8 μεταξύ άλλων δίνει στους χρήστες την επιλογή να καλύπτουν τα ίχνη τους στο Διαδίκτυο και να κρύβουν τις προτιμήσεις τους από τη Google και άλλες εταιρείες που δραστηριοποιούνται στη διαδικτυακή διαφήμιση.

Η Google φαίνεται να ανησυχεί ότι η Microsoft θα μπορούσε να καταχραστεί την κυριαρχία της στην αγορά των browser και να ρυθμίσει τον IE έτσι ώστε να περιορίσει την κίνηση προς τη μηχανή αναζήτησης της Google.

Το 2006, η Google κατήγγειλε στο αμερικανικό υπουργείο Δικαιοσύνης ότι η Microsoft είχε προχωρήσει σε αλλαγές του λογισμικού που καθιστούν δυσκολότερη την εγκατάσταση ανταγωνιστικών εργαλείων αναζήτησης.

Αν και η Δικαιοσύνη αποφάσισε να μην παρέμβει, η Microsoft προχώρησε σε αλλαγές στον τρόπο που ο IE διαχειρίζεται τις διαθέσιμες εργαλειοθήκες.

H διεύθυνση του Google Chrome (www.google.com/chrome) είναι, πλέον, διαθέσιμη!

2 Σεπ 2008