29 Ιαν 2009

Terry Gilliam..3D

Έχοντας τελειώσει το πολυαναμενόμενο «The Imaginarium of Doctor Parnassus», την τελευταία ταινία του πρόωρα χαμένου Χιθ Λέτζερ, στην οποία μαζί με τον τελευταίο πρωταγωνιστούν οι Τζόνι Ντεπ, Κόλιν Φάρελ και Τζουντ Λο, και πριν καλά καλά προλάβει να κάτσει στην καρέκλα του σκηνοθέτη για το «The Man Who Killed Don Quixote», ο Τέρι Γκίλιαμ δηλώνει έτοιμος για ακόμη ένα νέο πρότζεκτ.


(Terry Gilliam with Johnny Depp on the set of Fear and Loathing in Las Vegas)

Πρόκειται για μία ελκυστική εκ πρώτης όψεως ταινία το «Zero Theorem» που θα έχει leader τον Μπίλι Μπομπ Θόρτον, ο οποίος θα ενσαρκώσει ένα ευφυή κομπιουτερά που καταπιάνεται με ένα πρόγραμμα που πιστεύει πως θα προσφέρει την απάντηση στο νόημα της ζωής και στο τι υπάρχει πίσω από το θαύμα της δημιουργίας.
Η ταινία, όπως διαβάζουμε, αρχίζει ανατρεπτικά: "Ο πρωταγωνιστής (Θόρτον) δεν μπορεί να κοιμηθεί. Το ξημέρωμα σηκώνεται και ανοίγει το παράθυρο της κρεβατοκάμαρας να μπει λίγος αέρας παρατηρώντας ταυτόχρονα ένα κοπάδι πτηνών στο δέντρο της αυλής του. Η γυναίκα του τού φωνάζει επιτακτικά να το κλείσει και τότε αυτός αποφασίζει να μην ξαναμιλήσει για το υπόλοιπο της ζωής του! Στην αρχή κανείς δεν το παρατηρεί..."

Πολλοί ισχυρίζονται πως υπάρχει μία «κατάρα» στις ταινίες του Γκίλιαμ. Μάλλον θα συμφωνήσουμε μ' αυτό αν λάβουμε υπόψιν το εκνευριστικό πάγωμα της εξόδου στη μεγάλη οθόνη του «The Imaginarium of Doctor Parnassus», το θάνατο του Λέτζερ πριν καλά καλά αυτή τελειώσει, αλλά και τις ατέρμονες καθυστερήσεις στην παραγωγή του Δον Κιχώτη που οφείλονται στο βαρυφορτωμένο πρόγραμμα του Τζόνι Ντεπ, ο οποίος ... δεν προλαβαίνει να πρωταγωνιστήσει σ΄αυτήν!

Lily Cole : as "Valentina" in The Imaginarium of Doctor Parnassus

Ας ελπίσουμε ότι δεν θα επαναληφθεί το ίδιο σκηνικό και με το «Zero Theorem» και πως αυτό θα βρει γρήγορα το δρόμο για τις αίθουσες!

πηγή : cinema.gr

23 Ιαν 2009

Η επιστήμη στην υπηρεσία της.. διαιτησίας!

Η ικανότητα των εντόμων να βλέπουν ταυτόχρονα προς όλες τις κατευθύνσεις πάντα γοήτευε τους επιστήμονες.

Κατόρθωσαν να δημιουργήσουν ένα τεχνητό μάτι, το οποίο έχει όραση σχεδόν 360 μοιρών, δηλαδή βλέπει μπροστά, πίσω, αριστερά και δεξιά ταυτόχρονα. Η εφεύρεση έγινε από διεθνή επιστημονική ομάδα του Κέντρου Όρασης της Αυστραλίας, με τη συμμετοχή ερευνητών από τη Γερμανία και τη Ν. Ζηλανδία.

Αν και αρχικά δημιουργήθηκε ως επιστημονικό εργαλείο για να κατανοηθεί καλύτερα ο τρόπος όρασης και πλοήγησης των εντόμων, το μάτι μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί σε ρομπότ, ως σύστημα ασφαλείας (για πανοραμική εποπτεία ενός χώρου, όπως ένα αεροσκάφος), αλλά και για καινοτομικά συστήματα φωτισμού.

Ο υπεύθυνος της έρευνας δρ Jochen Zeil, του Αυστραλιανού Εθνικού Πανεπιστημίου, δήλωσε ότι η πανοραμική όραση προσφέρει περισσότερες πληροφορίες για τον περιβάλλοντα χώρο, κάτι που αξιοποιούν πολύ καλά τα έντομα, π.χ. όταν ψάχνουν τροφή ή όπως οι μέλισσες όταν βρίσκουν το δρόμο της επιστροφής στην κυψέλη τους.

Μέχρι τώρα είχαν δημιουργηθεί και άλλες συσκευές με όραση ευρείας γωνίας ή και πανοραμική, όμως η νέα συσκευή δίνει το πληρέστερο, καθαρότερο και πιο ανεμπόδιστο πεδίο όρασης από κάθε άλλη, ενώ είναι και η ελαφρύτερη.

Το τεχνητό μάτι, μια σφαίρα με ένα ενσωματωμένο ασημένιο κώνο στο εσωτερικό της, είναι στερεωμένη σε μια συμβατική βιντεοκάμερα.

Η πρώτη ερευνητική εφαρμογή του ματιού θα είναι η τοποθέτησή του σε ένα τηλεκατευθυνόμενο ελικόπτερο, κάτι που θα μπορούσε να μετατραπεί αργότερα σε χρήσιμη πρακτική εφαρμογή, επιτρέποντας σε ρομποτικά αεροσκάφη να πετάνε κάνοντας χρήση οπτικών εικόνων από το πανοραμικό "μάτι" τους.

20 Ιαν 2009

Diamonds are a girl's best..aphrodisiac

Ακόμα 1 λόγος για να γίνει κανείς πλούσιος : Η συχνότητα των οργασμών στις γυναίκες συνδέεται άμεσα με τον πλούτο των συντρόφων τους, δείχνουν μελέτες ψυχολόγων σε διάφορες περιοχές του κόσμου.

«Διαπιστώσαμε ότι η αύξηση του εισοδήματος του συντρόφου έχει μια έντονη θετική επίδραση στη συχνότητα οργασμού που αναφέρουν οι ίδιες οι γυναίκες» δήλωσε στους Times του Λονδίνου ο Δρ Τόμας Πόλετ του Πανεπιστημίου του Νιούκασλ στη Βρετανία.

Τόσο ο Δρ Πόλετ όσο και πολλοί συνάδελφοί του στο χώρο της ψυχολογίας και της εξελικτικής ψυχολογίας πιστεύουν ότι το φαινόμενο οφείλεται σε μια εξελικτική προσαρμογή, βαθιά χαραγμένη στο γυναικείο εγκέφαλο, η οποία καθοδηγεί τις γυναίκες να επιλέγουν άνδρες ικανούς να παρέχουν τα απαραίτητα για την ανατροφή των παιδιών τους.

«Η ικανότητα των γυναικών να έχουν οργασμούς θα μπορούσε να είναι μια εξελικτική προσαρμογή που εξυπηρετεί το διαχωρισμό των ανδρών με βάσει την ποιότητά τους» αναφέρει ο ίδιος.

Ο Πόλετ εξέτασε αυτή την υπόθεση σε συνεργασία με τον καθηγητή Ντάνιελ Νέτλ, επίσης στο Πανεπιστήμιο του Νιούκασλ, αναλύοντας στοιχεία από μια ευρύτερη μελέτη για τη σχέση της υγείας με τον τρόπο ζωής, η οποία κάλυψε 5.000 άτομα σε ολόκληρη την Κίνα.

Από τις 1.543 γυναίκες του δείγματος που είχαν σταθερό σύντροφο, οι 121 ανέφεραν ότι είχαν πάντα οργασμό στη σεξουαλική συνεύρεση, οι 408 είχαν οργασμό «συχνά», οι 762 «μερικές φορές» και οι 243 σπάνια ή ποτέ.

Υπήρχαν φυσικά πολλοί παράγοντες που συνδέονται με τη συχνότητα των οργασμών, το χρήμα όμως ήταν ένας από τους βασικότερους.

Επιπλέον, το φαινόμενο δεν φαίνεται να έχει πολιτισμική βάση, καθώς ανάλογες μελέτες στην Αμερική και τη Γερμανία είχαν δώσει παρόμοια αποτελέσματα.

Είναι πια προφανές ότι η ερωτική μας συμπεριφορά και οι στενότερες σχέσεις μας καθοδηγούνται από ασυνείδητες, χρησιμοθηρικές δυνάμεις, μια ιδέα που ήρθε στην επιφάνεια την εποχή του Δαρβίνου.

Πολλοί άνθρωποι ίσως βρίσκουν ενοχλητική αυτή την ιδέα και προτιμούν να πιστεύουν ότι οι όμορφες γυναίκες που συχνά βλέπουμε στο πλευρό μεγαλύτερων, πλούσιων ανδρών, στην πραγματικότητα έχουν στο μυαλό τους μόνο το χρήμα, και απλώς ανέχονται το σεξ μαζί τους.

Όμως τα ερευνητικά δεδομένα φαίνεται να διαψεύδουν αυτή την άποψη, αφού υποδεικνύουν ότι το χρήμα είναι ισχυρό αφροδισιακό, ικανό να προσφέρει γνήσια σεξουαλική απόλαυση.

14 Ιαν 2009

coffee..delia

Νέα έρευνα επιστημόνων συνδέει την αυξημένη ποσότητα καφεΐνης με την πιθανή δημιουργία ψευδαισθήσεων, ακόμα και με τη βίωση εξωσωματικών εμπειριών!

Τρεις καφέδες (ή το ισοδύναμό τους σε καφεΐνη) ημερησίως τριπλασιάζουν την πιθανότητα εμφάνισης ψευδαισθήσεων σε σχέση με όσους πίνουν ένα καφέ τη μέρα, σύμφωνα με τις ηλεκτρονικές υπηρεσίες Live Science και ScienceNOW.

Η σύνδεση της καφεΐνης με τις ψευδαισθήσεις εξηγείται, επειδή, όταν το σώμα στρεσάρεται, αυξάνει την παραγωγή της κορτιζόλης, μιας ορμόνης που μπορεί να κάνει τους ανθρώπους να βλέπουν και να ακούνε ανύπαρκτα πράγματα.


Το επίπεδο της κορτιζόλης ρυθμίζεται όμως επίσης από την ποσότητα καφεΐνης,

Οι ψυχολόγοι Σίμον Τζόουνς και Τσαρλς Φέρνιχοου του βρετανικού πανεπιστημίου του Ντέραμ, σε έρευνά τους μεταξύ των φοιτητών του Πανεπιστημίου, που δημοσιεύεται στο περιοδικό "Personality and Individual Differences" (Προσωπικότητα και Ατομικές Διαφορές), διαπίστωσαν ότι όντως όσο πιο πολύ καφεΐνη καταναλώνει κάποιος (πίνοντας καφέ, δυνατό τσάι κ.α.), τόσο πιο πιθανό είναι να έχει κάποιας μορφής ψευδαισθήσεις.

13 Ιαν 2009

Μade in Greece..

ΟΚ, μπορεί η ύπαρξη ελληνικής ροκ σκηνής ν' αμφισβητείται ή ακόμη να παρομοιάζεται με την πύλη του Hogwarts : You have to believe it's there..
Ωστόσο, υπάρχουν κομμάτια (είτε μελαγχολικά είτε χιουμοριστικά..είτε & "αγωνιστικά") που δεν θα σε κάνουν να πέσεις στα σκληρά...

π.χ.
:










H.S.

12 Ιαν 2009

I need a hero..


Σε σύμβολο και της ποπ κουλτούρας έχει αναδειχθεί ο εκλεγμένος πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα. Ο Ομπάμα θα πρωταγωνιστήσει σε κόμικ ιστορία με ήρωα τον Spiderman, ενώ θα εμφανιστεί και στο εξώφυλλο του περιοδικού.

Η ιστορία έξι σελίδων θα βρεθεί στα περίπτερα την επόμενη Τετάρτη. Σε αυτήν ο άνθρωπος-αράχνη σώζει την κατάσταση όταν ένας απατεώνας προσπαθεί να πάρει τη θέση του Μπ.Ομπάμα ως προέδρου*, την ημέρα της ορκωμοσίας, στις 20 Ιανουαρίου.

Ο εκδότης του κόμικ Τζο Κεσάντα δήλωσε ότι η ιδέα ήρθε μετά την παραδοχή του Μπ.Ομπάμα ότι είναι μεγάλος θαυμαστής των περιπετειών του Spiderman.

Μάλιστα ο εκλεγμένος πρόεδρος συνήθιζε να κάνει συλλογή με τις περιπέτειες του Πήτερ Πάρκερ και του alter ego του, Spiderman**.

«Ένας θαυμαστής του Spiderman που μετακομίζει στο Οβάλ Γραφείο είναι ένα γεγονός που πρέπει να τιμηθεί» στις σελίδες του περιοδικού, δήλωσε ο εκδότης.


* Σιγά το concept! Να μας έλεγε ότι ο Μπαράκ ξελογιάζει την Μαίρη Τζέιν ή έστω τη θεία Μέι..

** Αμέσως φάνηκε η διαφορά επιπέδου του Ομπάμα από τον Μπους...ο Τζορτζ jr διάβαζε μόνο G.I.Joe !

PS : "Amazing Spiderman" my ass..these are amazing :




5 Ιαν 2009

who's afraid of the...


(spring 2009)
του Τζο Τζόνστον
με τους Μπενίσιο Ντελ Τόρο, Άντονι Χόπκινς, Χιούγκο Γουίβινγκ

Υπόθεση: Η παιδική ηλικία του Λόρενς Τάλμποτ (Μπενίσιο Ντελ Τόρο) έλαβε τέλος με το θάνατο της μητέρας του. Προσπαθώντας να ξεπεράσει το χαμό της και να ξεχάσει, εγκαταλείπει την οικογένεια του και για δεκαετίες κόβει κάθε σχέση με το παρελθόν. Όταν η αρραβωνιαστικιά του αδελφού του (Έμιλι Μπλαντ) ζητά τη βοήθεια του, προκειμένου να βρεθεί ο καλός της που εξαφανίστηκε, ο Λόρενς αναγκάζεται να επιστρέψει στην οικογένεια του και να συμφιλιωθεί με τον πατέρα του (Άντονι Χόπκινς). Αλλά η γενέτειρα του δεν είναι πια η ίδια, καθώς αποτρόπαια εγκλήματα λαμβάνουν χώρα και παντού βασιλεύει ο τρόμος. Στην προσπάθεια του να βρει τον αδελφό του, αλλά και να προστατέψει την μόνη γυναίκα που αγαπά, ο Λόρενς πρέπει να σταματήσει το μακελειό και να κλείσει τον κύκλο του αίματος. Κι ενώ βρίσκεται στα ίχνη του τέρατος που σπέρνει το θάνατο, ο Λόρενς ανακαλύπτει μια σκοτεινή πλευρά του εαυτού του, την οποία σφραγίζει ένα τρομακτικό πεπρωμένο, που δεν μπορεί παρά να ακολουθήσει…


PS : The Wolf Man (1941)