22 Σεπ 2010

Setola ή ...ματσόλα?!

Πικρό... καφέ έπιναν για καιρό εκατοντάδες επιχειρηματίες- ιδιοκτήτες καφέ μπαρ στη Νάπολη, καθώς η περιβόητη Καμόρα τους υποχρέωνε να αγοράζουν αποκλειστικά το δικό της χαρμάνι.
Ο... "μαφιόζικος καφές", σύμφωνα με τον ιταλικό Τύπο, ήταν κάκιστης ποιότητας και η μάρκα έφερε την ονομασία "Caffe Setola", από το επώνυμο ενός εκ των μελών της οργάνωσης! Η ιταλική αστυνομία προχώρησε σήμερα το πρωί σε έντεκα συλλήψεις μαφιόζων-μελών της πανίσχυρης οικογένειας των Καζαλέζι.
Στις κατηγορίες περιλαμβάνεται η απόσπαση χρημάτων με εκβιασμό, η μαφιόζικη δράση και η παράνομη οπλοκατοχή.

Πρόκειται για τη "φατρία της Καμόρα" με την οποία έχει ασχοληθεί, καταγγέλλοντας τις υπόγειες διασυνδέσεις της, ο γνωστός συγγραφέας και δημοσιογράφος Ρομπέρτο Σαβιάνο.
Οι επιχειρηματίες αναγκάζονταν να αγοράζουν τουλάχιστον δέκα κιλά το μήνα, με τη γνωστή προειδοποίηση-παρότρυνση ότι "οι Καζαλέζι θα χαίρονταν ιδιαίτερα αν μπορούσε να ξεκινήσει μια αποδοτική, σταθερή, συνεργασία".



Οι έρευνες ξεκίνησαν πριν από δύο χρόνια, όταν ανακαλύφθηκαν, σε αποθήκες της Καμόρα, εκατοντάδες κούτες με "Caffe Setola", έτοιμες προς διανομή.
Τα μέλη της
ναπολιτάνικης Μαφίας είχαν προσπαθήσει να παρουσιάσουν την όλη δραστηριότητα ως μια νομότυπη επιχείρηση: με σειρά αποδείξεων, εταιρίες, φορολογικές δηλώσεις.
Αυτό, όμως, που φυσικά απέκρυπταν ήταν ότι υποχρέωναν με τη μέθοδο του εκβιασμού εκατοντάδες ιδιοκτήτες καφέ μπαρ και σούπερ μάρκετ να εγκαταλείπουν τις γνωστές μάρκες καφέ που συνήθιζαν να αγοράζουν και να προσφεύγουν στο δικό τους, σκάρτο, προϊόν.


πηγή : skai.gr