29 Ιαν 2009

Terry Gilliam..3D

Έχοντας τελειώσει το πολυαναμενόμενο «The Imaginarium of Doctor Parnassus», την τελευταία ταινία του πρόωρα χαμένου Χιθ Λέτζερ, στην οποία μαζί με τον τελευταίο πρωταγωνιστούν οι Τζόνι Ντεπ, Κόλιν Φάρελ και Τζουντ Λο, και πριν καλά καλά προλάβει να κάτσει στην καρέκλα του σκηνοθέτη για το «The Man Who Killed Don Quixote», ο Τέρι Γκίλιαμ δηλώνει έτοιμος για ακόμη ένα νέο πρότζεκτ.


(Terry Gilliam with Johnny Depp on the set of Fear and Loathing in Las Vegas)

Πρόκειται για μία ελκυστική εκ πρώτης όψεως ταινία το «Zero Theorem» που θα έχει leader τον Μπίλι Μπομπ Θόρτον, ο οποίος θα ενσαρκώσει ένα ευφυή κομπιουτερά που καταπιάνεται με ένα πρόγραμμα που πιστεύει πως θα προσφέρει την απάντηση στο νόημα της ζωής και στο τι υπάρχει πίσω από το θαύμα της δημιουργίας.
Η ταινία, όπως διαβάζουμε, αρχίζει ανατρεπτικά: "Ο πρωταγωνιστής (Θόρτον) δεν μπορεί να κοιμηθεί. Το ξημέρωμα σηκώνεται και ανοίγει το παράθυρο της κρεβατοκάμαρας να μπει λίγος αέρας παρατηρώντας ταυτόχρονα ένα κοπάδι πτηνών στο δέντρο της αυλής του. Η γυναίκα του τού φωνάζει επιτακτικά να το κλείσει και τότε αυτός αποφασίζει να μην ξαναμιλήσει για το υπόλοιπο της ζωής του! Στην αρχή κανείς δεν το παρατηρεί..."

Πολλοί ισχυρίζονται πως υπάρχει μία «κατάρα» στις ταινίες του Γκίλιαμ. Μάλλον θα συμφωνήσουμε μ' αυτό αν λάβουμε υπόψιν το εκνευριστικό πάγωμα της εξόδου στη μεγάλη οθόνη του «The Imaginarium of Doctor Parnassus», το θάνατο του Λέτζερ πριν καλά καλά αυτή τελειώσει, αλλά και τις ατέρμονες καθυστερήσεις στην παραγωγή του Δον Κιχώτη που οφείλονται στο βαρυφορτωμένο πρόγραμμα του Τζόνι Ντεπ, ο οποίος ... δεν προλαβαίνει να πρωταγωνιστήσει σ΄αυτήν!

Lily Cole : as "Valentina" in The Imaginarium of Doctor Parnassus

Ας ελπίσουμε ότι δεν θα επαναληφθεί το ίδιο σκηνικό και με το «Zero Theorem» και πως αυτό θα βρει γρήγορα το δρόμο για τις αίθουσες!

πηγή : cinema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: