18 Μαρ 2009

even the undead..must see "the GOON"


Οι πρώτες φωτογραφίες από την animated κινηματογραφική μεταφορά του cult κόμικ του Έρικ Πάουελ «The Goon» έκαναν το γύρο του διαδικτύου και εκτός από ενδιαφέρουσες εικαστικά, έχουν κι άλλο άσο στο μανίκι: το ηχηρό όνομα του Ντέιβιντ Φίντσερ (H Απίστευτη Ιστορία του Μπέντζαμιν Μπάτον, Zodiac, Fight Club, Seven) στην παραγωγή της ταινίας, αλλά -σύμφωνα με κάποια δημοσιεύματα- και στη σκηνοθετική επιμέλεια, πληροφορία που αν επιβεβαιωθεί μετατρέπει το Goon σε επερχόμενο must watch!

Το κόμικ που δημιούργησε ο Πάουελ το 1999, αφηγείται τις περιπέτειες ενός «φουσκωτού» ...παλικαρά, που δουλεύει για λογαριασμό ενός διαβόητου γκάνγκστερ και μαζί με τον παρτενέρ του, Φράνκι, συχνά έρχονται σε σύγκρουση με άλλες συμμορίες, ακόμα και με αιμοσταγή ζόμπι! Όπως καταλαβαίνετε, η διάσταση του πραγματικού δεν έχει χώρο στο βιβλίο, όπου στις σελίδες του μπορεί κανείς να συναντήσει εξωγήινα τέρατα, φαντάσματα, υπερμεγέθη όντα, πιθηκόμορφα πλάσματα και τρελούς επιστήμονες!

Οι φωτογραφίες πάντως δείχνουν καλοφτιαγμένο computer animation υψηλής ποιότητας, έμφαση στη λεπτομέρεια και ατμοσφαιρικά χρώματα - δοκιμάσαμε μια σχετική έκπληξη, αφού τα Blur Studios, όπου δημιουργείται η ταινία, δεν έχουν να επιδείξουν κάτι ιδιαίτερα εντυπωσιακό στην τεχνική του animation ή τα ειδικά εφέ. Ο Φίντσερ πάντως όπου βάζει το χεράκι του (με την ιδιότητα του σκηνοθέτη το όνομά του αναφέρεται και στο επερχόμενο Heavy Metal - επίσης από την ομάδα των Blur Studios) κάτι καλό μαγειρεύεται, οπότε και περιμένουμε να δούμε και να ακούσουμε περισσότερα από το παράδοξο σύμπαν του "The Goon".


PS. http://nuclearsock.blogspot.com/2008/09/art-bulletin.html
(σχετικό post)



πηγή: cinemag.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: