8 Σεπ 2011

Frasier 1993-2004


11 απίστευτες σεζόν. 1 κορυφαία κωμική σειρά!



Οι βασικοί χαρακτήρες :
1.Ο Kelsey Grammer στον πρωταγωνιστικό ρόλο του ψυχιάτρου Frasier Crane, ένα ρόλο με τον οποίο είχε ήδη ταυτιστεί στη συνείδηση του αμερικανικού κοινού αφού επί 10 σχεδόν χρόνια ο Frasier αποτελούσε μέλος της παρέας του σόου Cheers (1982-1993) στο οποίο όμως πρωταγωνιστούσε ο Ted Danson, η Kristie Alley αλλά και ο τότε πιτσιρικάς Woody Harrelson.
Μετά την αυλαία του Cheers, o Frasier εγκαταλείπει τη Βοστόνη, την άπιστη γυναίκα του και την παρέα με τα ρεμάλια του ομώνυμου bar και επιστρέφει στην γενέτειρά του το Σιάτλ. Με την σταδιοδρομία του ως επιστήμονα όπως και την προσωπική του ζωή να έχουν πάρει την κατιούσα, η νέα του δουλειά σαν "ραδιοφωνικός - ψυχίατρος" φαντάζει να είναι ένα ιδιαιτέρως ελπιδοφόρο ξεκίνημα...(πόσο μάλλον για έναν διανοούμενο που..ψοφάει για δημοσιότητα).


2.
Ο John Mahoney στο ρόλο του Martin Crane, πατέρα του Frasier και συνταξιούχου αστυνομικού ο οποίος μετά τον τραυματισμό του εν ώρα καθήκοντος αντιμετωπίζει κινητικά προβλήματα τα οποία με τη σειρά τους θα δημιουργήσουν..αβάσταχτο βάρος στον Frasier. Ο τελευταίος, οδηγημένος από τύψεις, αναγκάζεται να τον φιλοξενήσει και να προσπαθήσει να χτίσει μια σχέση πατέρα-γιου από το μηδέν...με το αυτό αποτέλεσμα.


3. Η Jane Leeves στο ρόλο της Daphne Moon, μιας αγγλίδας φυσικοθεραπεύτριας(..και λίγο μέντιουμ) που έρχεται ως νέα Mary Poppins να βοηθήσει στην φυσική αποκατάσταση του ποδιού του γερο-Martin και κυρίως να αποτρέψει το διαβλεπόμενο φονικό στην οικία των Crane!


4. Ο David Hyde Pierce στο ρόλο του αδελφού του Frasier, Niles. Πρόκειται για έναν πετυχημένο ψυχίατρο που περιφρονεί τη δουλειά του αδελφού του ως συμβούλου εκ ραδιοφώνου, είναι σνομπ και το δείχνει, ανταγωνιστικός στο έπακρο, σούπερ weenie και όλως περιέργως όχι gay αλλά παντρεμένος με μια αριστοκράτισσα κληρονόμο η οποία αποτελεί το ακριβώς αντίθετο της Daphne...


PSa. Ο Niles σταδιακά εξελίσσεται σε μορφάρα και έτσι (ειρωνικά) πετυχαίνει αυτό που έκανε ο Frasier στη σειρά Cheers ...κλέβει την παράσταση!

PSb. Πολύ καλοί επίσης οι χαρακτήρες των φίλων του Frasier, Βοb-Bulldog-Briscoe(αθλητικός ανταποκριτής) και Roz Doyle(συνεργάτιδα του Frasier) για τον ρόλο της οποίας η ηθοποιός Peri Gilpin κέρδισε στο νήμα την Lisa Kudrow (ευτυχώς για όλους τους fans των Friends) !

PSc. Εκτός από τους guest stars που έχουν παίξει στα επεισόδια (π.χ. ο Michael Keaton), πολλά άλλα μεγάλα ονόματα πέρασαν από τον Frasier μέσα στα 11 τηλεοπτικά του χρόνια χωρίς όμως να εμφανιστούν επί της οθόνης...πως έγινε αυτό? Μα φυσικά πρόκειται για όλους τους προβληματισμένους ακροατές της ραδιοφωνικής εκπομπής του dr.FrasierCrane στην οποία και καλούσαν για να πουν τον πόνο τους on air...


5.
EDDIE !




Μερικές στιγμές Frasier...enjoy! (.."and good mental health")

:




































Δεν υπάρχουν σχόλια: