9 Νοε 2008

Robert E. Howard & Robert Rodriquez

















"Savage Sword of Conan" issue #60


Η αγάπη του Robert Rodriquez για τον μυθικό κόσμο που δημιούργησε η φαντασία (..και η γραφομηχανή) του Robert E. Howard ξεκίνησε από το παραπάνω τεύχος της Marvel.
Tα τελευταία χρόνια οι ιστορίες των βασικότερων ηρώων του Howard(Conan, Solomon Kane, Kull) αναβιώνουν μέσα από τα comics της DarkHorse που έχει πλέον τα δικαιώματα εκμετάλλευσης.
Και μέσα στα πλαίσια της εποχής μας, για να ρθουμε στο ζητούμενο, οι πιο δημοφιλείς τίτλοι είναι "καταδικασμένοι" να περάσουν από τα ράφια των comic-stores στην μεγάλη οθόνη. Έτσι ο Rodriquez, ως fan του epic-fantasy, πρόκειται να ασχοληθεί με την παραγωγή της ταινίας στην οποία ο Κόναν ο Βάρβαρος καλείται να επιστρέψει δριμύτερος από ποτέ..αλλά και πιο "πιστός" στο δημιουργό του, το 2010 (και όχι εντός του 2009 όπως αρχικά λεγόταν).

Ακόμη, ο σκηνοθέτης του SinCity έχει αναλάβει την παραγωγή και συν-σκηνοθεσία σε άλλη μία ταινία με θεματολογία βασισμένη στο έργο του συγγραφέα Robert Howard. Πιο συγκεκριμένα, η κοκκινομάλλα ηρωίδα με το κλασικό chainmail bikini θα εισβάλει το 2009 στον κόσμο του σινεμά (για 1η φορά μετά την αποτυχημένη απόπειρα του 1985 με την Brigitte Nielsen) ενσαρκωμένη από την Rose McGowan!

..Και μόνο από το poster φαίνεται το χεράκι του "αμαρτωλού" Rodriquez, αν και ο επίσημος σκηνοθέτης του φιλμ είναι ο Douglas Aarniokoski (συμμετοχή στα Once upon a time in Mexico, Fear and Loathing in LasVegas & From Dusk Till Dawn)



Η.S.

2 σχόλια:

Annie_Hall είπε...

Ε όχι και αποτυχημένη η παλιά ταινία!Κλαίγαμε από τα γέλια όταν την είχαμε δει. Κλασσική περίπτωση "τόσο κακό που είναι καλό".

Ο Ρομπερτάκος καλά θα κάνει ν' ασχοληθεί με το Sin City 2 και ν' αφήσει τα υπόλοιπα. Δεν φτάνει που επειδή τα έφτιαξε με τη βλαμμένη τη Rose θα την τρώμε στη μάπα σε κάθε του παραγωγή και ταινία(που δε λέω θεά είναι αλλά από ταλέντο...), πρέπει να περιμένουμε και μια αιωνιότητα για το sequel της ταινιάρας (αν γίνει ποτέ).

horny sloth είπε...

..δεν ηξερα οτι τα χουν.καμια αξιοκρατια λοιπον!

sorry, ειχα ξεχασει οτι σου αρεσε το παλιο RedSonja

και το SinCity 2 το 2010 βγαίνει νομιζω..πολυτεχνιτης μας εγινε ο Ρομπερτ