13 Ιουλ 2008

Cheetos..τα γκάζια!


Την ώρα που η υπόθεση με το ηλιέλαιο απασχολεί την Ευρώπη, ένας εκκεντρικός Νεοζηλανδός αποφάσισε να χρησιμοποιήσει ως καύσιμο φυτικό λάδι αντί για βενζίνη.

Ο Πίτερ Μπετιούν πούλησε ό,τι είχε και δεν είχε για να χρηματοδοτήσει την κατασκευή ενός ταχύπλοου σκάφους, με στόχο να κάνει το γύρο του κόσμου μέσα σε 65 ημέρες, 10 δηλαδή λιγότερες από την προηγούμενη επίδοση που είχε σημειωθεί το 1998.

Το Earthrace χρησιμοποιεί ως καύσιμο ένα κοκτέιλ από φυτικά λάδια, όπως σογιέλαιο, ηλιέλαιο και αραβοσιτέλαιο, τα οποία συλλέγονται από εστιατόρια και τα οποία στη συνέχεια επεξεργάζονται. Το νέο αυτό καύσιμο εμπλουτίζεται στη συνέχεια με κάποιες χημικές ουσίες που βελτιώνουν την απόδοσή του και ταυτόχρονα συμβάλουν στη μείωση των εκπομπών ρύπων.

Λάδι για καύσιμο
Ο αεροδυναμικός σχεδιασμός και οι τουρμπίνες που διαθέτει, καθιστούν το Earthrace ως το πιο οικολογικό ταχύπλοο σκάφος που έχει κατασκευαστεί ποτέ.

Ικανό να αναπτύξει μεγάλες ταχύτητες, μπορεί να μετατραπεί προς στιγμήν και σε υποβρύχιο για να ξεπεράσει τα ψηλά κύματα.

(πηγή : skai.gr)

PS : Τώρα μένει να δούμε κ αεροπλάνα που καίνε ιταλική μοτσαρέλα με διοξίνη..

Δεν υπάρχουν σχόλια: