24 Ιουλ 2008

Europe vs Canada



Βρυξέλλες :

Την απαγόρευση εισαγωγής προϊόντων που κατασκευάζονται από δέρμα φώκιας πρότεινε η ΕΕ καταδικάζοντας τον Καναδά για το κυνήγι της φώκιας και για την βίαιη θανάτωση του ζώου.

Όπως επισήμανε ο αρμόδιος επίτροπος για το περιβάλλον, Σταύρος Δήμας, προϊόντα από φώκια κατασκευασθέντα από χώρες που επιδίδονται σε οδυνηρές και βασανιστικές πρακτικές κυνηγιού, δεν πρέπει να επιτρέπονται εντός των ευρωπαϊκών συνόρων.

Οργανώσεις για την προστασία των ζώων απηύθυναν έκκληση στην Ευρωπαϊκή Ένωση για τη λήψη μέτρων εναντίον του κυνηγιού της φώκιας παγκοσμίως.

Το σχέδιο της Κομισιόν που ανακοινώθηκε την Τετάρτη επικεντρώνεται στον Καναδά όπου οι κυνηγοί επιδίδονται στις πιο βάναυσες πρακτικές θανάτωσης των ζώων.

Από την άλλη πλευρά, ο Καναδάς απειλεί με αντίποινα στο εμπόριο σε περίπτωση που η ΕΕ εφαρμόσει την απαγόρευση εισαγωγής προϊόντων από φώκια.

Το σχέδιο της Επιτροπής δεν προβλέπει γενική απαγόρευση. Προϊόντα προερχόμενα από χώρες που εγγυημένα χρησιμοποιούν πρακτικές κυνηγιού σύμφωνες με τα διεθνή πρότυπα, θα κινούνται ελεύθερα εντός του εδάφους της ΕΕ.

Οι πληροφορίες αυτές θα αναγράφονται με λεπτομέρειες σε πιστοποιητικά από τις χώρες εξαγωγής των προϊόντων. Για να τεθεί σε εφαρμογή το σχέδιο της Επιτροπής χρειάζεται η συγκατάθεση των 27 κρατών μελών αλλά και η συναίνεση του ευρωκοινοβουλίου.

(πηγή : in.gr)


Δεν υπάρχουν σχόλια: