28 Σεπ 2008

a really S-H-OCKing Bulletin


Απίστευτο κι όμως αληθινό! Η νεοφώτιστη Hull κατάφερε να ανατρέψει το εις βάρος της 1-0 από την Arsenal σε 1-2 μέσα σε τέσσερα λεπτά στο δεύτερο μέρος και να πάρει μία ανέλπιστη νίκη μέσα στο Emirates. Το σκορ είχε ανοίξει στο 50’ με αυτογκόλ ο McShane ύστερα από προβολή του Fabregas αλλά στο 62’ ο Geovanni και στο 66’ o Cousin φέρανε τούμπα το ματς για μια Hull που στάθηκε εξαιρετικά στον αγωνιστικό χώρο παίζοντας ψυχωμένα.

Α’ ημίχρονο

Το πρώτο μέρος ήταν αρκετά υποτονικό. Η Arsenal δεν μπήκε… φορτσάτη στο γήπεδο και όταν το έκανε ήταν για μερικά λεπτά χωρίς ωστόσο να “πληγώσει” την καλά στημένη στον αγωνιστικό χώρο Hull, η οποία αμυνόταν με διπλή ζώνη και προσπαθούσε να απειλήσει σε κάποια αντεπίθεση.

Οι “Κανονιέρηδες” μπήκαν με αξιώσεις στα καρέ των Tigers στο 13’ όταν ο Fabregas προχώρησε μέσα στην αντίπαλη περιοχή αλλά το συρτό σουτ που έπιασε πέρασε δύο μέτρα δίπλα από το δεξί κάθετο δοκάρι του Myhill.

Στο 19’ η Arsenal κατάφερε να τρυπήσει πολύ όμορφα την άμυνα της Hull, αλλά το κοντινό σουτ του Adebayor κόντραρε στα πεσμένα σώματα των αμυνόμενων με αποτέλεσμα η μπάλα να περάσει κόρνερ.

Προηγουμένως μετά από μία σέντρα ο Adebayor είχε καταφέρει να στείλει με κεφαλιά την μπάλα στα δίχτυα, αλλά υποδείχτηκε σε βάρος του φάουλ, συνεπώς το τέρμα δεν μέτρησε ποτέ.

Το υπόλοιπο του ημιχρόνου δεν επιφύλασσε τίποτα το ιδιαίτερο. Η Arsenal προσπαθούσε να μπει στην περιοχή της Hull, αλλά μάταια καθώς η άμυνα των φιλοξενούμενων ήταν ο απόλυτος… κυματοθραύστης με αποτέλεσμα οι δύο ομάδες να πάνε ισόπαλες χωρίς τέρματα στα αποδυτήρια.

Β’ ημίχρονο

Το δεύτερο μέρος δεν είχε καμία σχέση με το πρώτο. Η αρχή έγινε στο 50’ όταν ύστερα από ένα εκπληκτικό σπριντ του Walcott και πάσα μέσα στη μικρή περιοχή, ο Fabregas κατάφερε να βάλει το πόδι του και ο McShane δεν μπόρεσε να διώξει με αποτέλεσμα η μπάλα να περάσει τη γραμμή και η Arsenal να πάρει κεφάλι στο σκορ.

Η Arsenal έδειξε να παίρνει τα… πάνω της με αυτό το προβάδισμα, αλλά αυτό που ακολούθησε από το 62’ ως το 66’ ήταν απίστευτο. Αρχικά ο Geovanni με ένα ξερό άπιαστο σουτ έξω από την περιοχή έκανε το 1-1 και στη συνέχεια στο 66’ έπειτα από κόρνερ με μία απίθανη γυριστή κεφαλιά του Cousin που έστειλε την μπάλα στο παραθυράκι, η Hull πήρε το προβάδισμα!

Η Arsenal σαφώς και πάγωσε με τη Hull να κλείνεται πίσω προκειμένου να διατηρήσει το αναπάντεχο προβάδισμά της. Η διπλή άμυνα ζώνης των Tigers όμως ήταν δύσκολο να διασπαστεί.

Στο 78’ ο Fabregas έπιασε ένα δυνατό σουτ έξω από την περιοχή αλλά ο Myhill έπεσε στη γωνία του και έδιωξε σε κόρνερ.

Στο 85’ η Arsenal που είχε ξεκινήσει ήδη να πιέζει την άμυνα της Hull έφτασε πολύ κοντά στην ισοφάριση αλλά η κεφαλιά του Gallas ύστερα από κόρνερ βρήκε το οριζόντιο δοκάρι του Myhill.

Οι “Κανονιέρηδες” συνέχιζαν να προσπαθούν και στο 92’ το πολύ δυνατό σουτ του Fabregas έξω από την περιοχή πέταξε σε κόρνερ με φοβερή εκτίναξη ο Myhill.

Στο τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων ο van Persie προσπάθησε με δυνατό σουτ να νικήσει την εστία της Hull, αλλά η μπάλα πέρασε απογοητευτικά άουτ.

Το τελικό σφύριγμα του Wiley βρήκε τους εκστασιασμένους οπαδούς των φιλοξενούμενων να πανηγυρίζουν στις εξέδρες του Emirates, όπως φυσικά και τον παθιασμένο τεχνικό τους Phil Brown στον αγωνιστικό χώρο που έζησε πραγματικά το ματς. Από την άλλη η Arsenal, που δεν περίμενε φυσικά τέτοια εξέλιξη, έπεσε από την κορυφή, στην οποία είχε βρεθεί για μία αγωνιστική.

Arsenal : Almunia, Clichy, Gallas, Toure, Sagna, Eboue (Bendtner 69’), Fabregas, Denilson, Walcott (Vela 77’), Adebayor, van Persie.

Hull : Myhill, Dawson, Zayatte, Turner, McShane, Geovanni (Hughes 73’), Marney, Boateng (Garcia 77’), Ashbee, King, Cousin (Mendy 80’).

PS1: Βαλε μεσα τα ανηλικα, Βενγκέρ..οεο!!!

PS2: The eye of the TIGERS is not a myth..τελικά!

PS3: Wild-Cats sieged London...(Ηull-ια ιδεα για Πρωτοσελιδο)

3 σχόλια:

Unknown είπε...

Ξέρει για πού πηγαίνει ο Stelios Γιαννακόπουλος!

horny sloth είπε...

Ελα ρε, θα γινει Τιγρης ο Stelios? Αυτός εχει κ παράδοση εναντιον της Αρσεναλ..κατάλαβα, ουτε στο δευτερο γυρο θα κερδισουμε την Hull!

Unknown είπε...

Έχει ήδη υπογράψε.!
Ήθελε να επιστρέψει στην Ελλάδα, αλλά τελικά όπως το πάει η Hull θα επιστρέψει για να παίξει αντίπαλος με καμια Ελληνική ομάδα στο Champions League (άντε στο ΟΥΕΦΑ)!