5 Σεπ 2008

Voodoo child..

Η πρώτη κιθάρα που έκαψε επί σκηνής ο Τζίμι Χέντριξ πουλήθηκε σε δημοπρασία στο Λονδίνο έναντι του ποσού των 280.000 λιρών, δηλαδή περίπου 346.000 ευρώ.

Ο Χέντριξ έβαλε φωτιά στην κιθάρα, μια Fender Stratocaster του 1965 κατά τη διάρκεια μιας αξέχαστης συναυλίας, τον Μάρτιο του 1967, στο Φίνσμπερι Αστόρια του Λονδίνου. Λίγο αργότερα χρειάστηκε να νοσηλευτεί λόγω των εγκαυμάτων που έπαθε στα χέρια.



Το γεγονός αυτό αποτέλεσε "μια στροφή στο μουσικό θέαμα", σύμφωνα με τον Τεντ Όουεν, το διευθυντή της εταιρείας Φέιμ Μπιούρο που οργάνωσε τη δημοπρασία και ειδικεύεται στις πωλήσεις αντικειμένων που ανήκαν σε θρύλους της ροκ.

Στην ίδια δημοπρασία αναμένεται να πουληθεί επίσης το πρώτο συμβόλαιο που υπέγραψαν οι Μπιτλς, στις 24 Ιανουαρίου 1962.

2 σχόλια:

Unknown είπε...

Δηλαδή πουλήσανε τα "κάρβουνα" τις κιθάρας? Τα οποία τόσα χρόνια τα διατηρούσαν σε ειδικό δοχείο μη-αποτέφρωσης περιμένοντας να ανέβει η αξία της? 'Η τελικά δεν την έκαψε ο Τζιμάκος την κιθάρα και απλά την "καβούρδησε", καίγοντας στην προσπάθειά του τα χέρια του?

horny sloth είπε...

λοιπον, ελα για pro με την πρωτη ευκαιρια και αν νικησεις θα δοκιμασουμε να ξεροψησουμε τη δικια μου...ισως να την πουλησουμε και στην γιορτη της Μπυρας ως την κιθαρα που εκαψε ο Σταροβας για να ψησει λουκανικα