22 Οκτ 2008

Al..Corleone*

Ο Αλ Πατσίνο είναι το κεντρικό πρόσωπο του 3ου Κινηματογραφικού Φεστιβάλ της Ρώμης που ξεκινά σημερα.

Ο διάσημος ηθοποιός θα τιμηθεί με το βραβείο Marcus Aurelius (Roman Emperor-Marcus Aurelius Antoninus Augustus "the wise"..καμια σχεση με τον Marco-Mehmet-Aurelio, τον βραζιλιανο της εθνικης Τουρκιας) για την προσφορά του στην έβδομη τέχνη, ενώ η ταινία του Chinese Coffee σηματοδοτεί την έναρξη της διοργάνωσης.

Ο Αλ Πατσίνο θα παραλάβει, επίσης, το βραβείο για λογαριασμό του Actors Studio στη Νέα Υόρκη, απ' όπου αποφοίτησαν ορισμένοι από τους σημαντικότερους ηθοποιούς του Χόλιγουντ, όπως ο ίδιος, ο Ρόμπερτ Ντε Νίρο και ο Πολ Νιούμαν.

Εκτός από τον Πατσίνο, οι διοργανωτές του Φεστιβάλ θα απονείμουν βραβείο και στη γυναίκα-θρύλο του ιταλικού κινηματογράφου Τζίνα Λολομπριτζίτα.

Η φετινή διοργάνωση, που ολοκληρώνεται στις 31 Οκτωβρίου, εστιάζει στις ευρωπαϊκές παραγωγές.

Σύμφωνα με το BBC, το πρώτο βραβείο του φεστιβάλ διεκδικούν συνολικά 20 ταινίες και μόνο μία εξ αυτών είναι αμερικανικής παραγωγής.

Πρόκειται για το φιλμ Pride and Glory με πρωταγωνιστές τους Έντουαρντ Νόρτον και Κόλιν Φάρελ, που θα κυκλοφορήσει στις ευρωπαϊκές αίθουσες τον Νοέμβριο.


*..Coincidentally, the grandparents of Al Pacino (who played Michael Corleone in The Godfather trilogy of films), emigrated from Corleone, Sicily, in the same generation as Don Vito Corleone from the film.

Δεν υπάρχουν σχόλια: