24 Οκτ 2008

Athens Photo Festival


Έλληνες αγρότες , Ασιάτες μοναχοί , περιθωριακοί μουσουλμάνοι , άστεγοι από το Ισραήλ αποτυπώθηκαν στο φωτογραφικό φακό και παρουσιάζονται μέσα από τις εκθέσεις του Athens Photo Festival σε διάφορα σημεία της Αθήνας όλο το Νοέμβριο.

Όπως αναφέρεται στα «Nέα», στις 3 Νοεμβρίου, στην Ελληνοαμερικανική Ένωση, ο ελληνικής καταγωγής και διεθνούς φήμης φωτογράφος, Vassi Koutsaftis παρουσιάζει ένα φωτογραφικό οδοιπορικό στο Θιβέτ, στο Νεπάλ, την Καμπότζη, το Αφγανιστάν και το Πακιστάν, μέσα από την έκθεση «Μοναχοί και Νομάδες».

Αστεγοι και βιβλικές ιστορίες παραλληλίζονται με τη σκληρή πραγματικότητα του Ισραήλ από τον Adi Nes, στην έκθεση «Ιστορίες της Βίβλου» στο «Artower Agora-Artnet Galleries» από τις 3 Νοεμβρίου.

Η μουσουλμανική μειονότητα της Βουλγαρίας πρωταγωνιστεί στις φωτογραφίες της Πέπα Χρίστοβα, η έκθεση της οποίας παρουσιάζεται στις 13 Νοεμβρίου στο χώρο τέχνης «The Alef» με τίτλο «Ξένοι στην ίδια τους τη χώρα».

Στην έκθεση «Silent Village» του Πέτρου Ευσταθιάδη που παρουσιάζεται στο Γαλλικό Ινστιτούτο Αθηνών από τις 4 Νοεμβρίου ξετυλίγεται η καθημερινότητα και η εργασία Ελλήνων αγροτών σε ένα μικρό χωριό στη Βόρεια Ελλάδα.

Φωτογραφίες από τις γειτονιές και τα στέκια της Αθήνας θα αποτελέσουν το αντικείμενο του διαγωνισμού φωτογραφίας «Ματιές στην πόλη». Οι βραβευμένες θα εκτεθούν στο κατάστημα Fnac Αμαρουσίου τον Ιανουάριο.

Επίσης, ένας φωτογραφικό μαραθώνιος με τίτλο «Athens Photo Inspiration ‘08» θα δώσει την ευκαιρία σε όσους αγαπούν τη φωτογραφία να απαθανατίσουν την καθημερινότητα των Αθηναίων μέσα σε έξι ώρες και να κερδίσουν επαγγελματικές κάμερες και ειδικά κιτ φακών.

Τρεις θεματικές ενότητες θα δοθούν στους συμμετέχοντες στον προαύλιο χώρο του Πνευματικού Κέντρου Δήμου Αθηναίων στις 2 Νοεμβρίου.


PS : ας ελπισουμε οτι το συμπερασμα απο το festival δεν θα ειναι κατι τετοιο : "don't turn a blind eye to others people misery..just take a picture of it"

Δεν υπάρχουν σχόλια: