1 Οκτ 2008

Pacific Express


Ολοκληρώθηκε τη Δευτέρα η πόντιση ενός νέου υποβρύχιου καλωδίου οπτικών ινών που συνδέει τις ΗΠΑ με την Κίνα. Η κατασκευή του ήταν απαραίτητη μετά το σεισμό που κατέστρεψε τα υποβρύχια καλώδια έξω από τις ακτές της Ταϊβάν το Δεκέμβριο του 2006.

Το καλώδιο «Trans-Pacific Express» έχει συνολικό μήκος 18.000 χλμ και συνδέει τις ΗΠΑ με την Κίνα, τη Νότιο Κορέα και την Ταϊβάν, αναφέρει την Τρίτη η ειδησεογραφική υπηρεσία του Dow Jones.

H νέα σύνδεση, κόστους 500 εκατ. δολαρίων, αυξάνει σημαντικά το εύρος ζώνης για τη διαδικτυακή κίνηση της περιοχής, η οποία σήμερα εξυπηρετείται μόνο από ένα καλώδιο χαμηλής χωρητικότητας. Το μεγαλύτερο μέρος της κίνησης ανάμεσα στις ΗΠΑ και την Κίνα πραγματοποιείται μέσω Χονγκ Κονγκ ή Ιαπωνίας, προκαλώντας συχνές καθυστερήσεις.

Στο νέο έργο συμμετείχαν έξι από τις μεγαλύτερες εταιρείες τηλεπικοινωνιών του κόσμου: η αμερικανική Verizon, η νοτιοκορεατική KT, η ταϊβανέζικη Chunghwa Telecom και οι κινεζικές China Telecom, China Netcom Group και China Unicom.

Η αμερικανική AT&T και η ιαπωνική NTT θα συνεργαστούν τώρα με την κοινοπραξία προκειμένου να επεκτείνουν το καλώδιο μέχρι την Ιαπωνία.

Δεν υπάρχουν σχόλια: